StoryEditor

Anketa: Pomôže vláda Tisovcu a regiónu?

27.09.2007, 00:00
Autor:
(ab)(ab)

Marián Pánis, učiteľ na základnej škole:
Krátkodobo môže mať takéto zasadanie vlády prínos. Dlhodobo asi ťažko. Rozvoj takého zaostalého regiónu je úloha pre niekoľko vlád. Pochádzam z Prievidze a v Tisovci som šesť rokov, tak viem porovnať, že život je tu omnoho ťažší. Chýbajú najmä pracovné príležitosti, mladí odchádzajú. Problémom sú Rómovia, nedostatočná konkurencia v obchodnej sieti, slabé služby. V meste nie je ani hotel.
Ľuboš Manica, majiteľ bryndziarne:
Tých problémov je toľko, že ich vláda na jednom zasadaní vyriešiť nemôže. Z pohľadu producenta bryndze si myslím, že by v takýchto poľnohospodárskych regiónoch mala podporovať tradičné výroby. Ak napríklad ovčiarstvo nebude dostávať dotácie, zanikne. Pred vstupom do únie mali chovatelia oviec za každý predaný kilogram syra peniaze. Teraz nemajú nič. Tlak na ceny je obrovský. Chov prestáva byť zaujímavý, cítiť nedostatok surovín. Aj týmto by sa mal niekto zaoberať.
Peter Mináč, primátor:
Aj predchádzajúce vlády sa od roku 1990 cez všetky relevantné politické strany pokúšali riešiť problémy okresu Rimavská Sobota. Reálne sa však urobilo máločo. Až teraz po toľkých rokoch sem vláda konečne prišla. Cením si, že tak urobila na začiatku, nie na konci volebného obdobia. Dohodli sme sa s premiérom a predsedom kraja, že do dvoch rokov urobíme odpočet, čo sa podarilo urobiť. Verím, že sa situácia zmení.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 05:54