StoryEditor

Pellegrini naznačil, že by mal Glváč odstúpiť. Vedenie Smeru s ním bude dnes rokovať

29.10.2019, 10:48
Autor:
lmlmklkl
Premiér Peter Pellegrini povedal, že sa vo vedení budú o téme ohľadne Martina Glváča intenzívne rozprávať.

Premiér Peter Pellegrini nepriamo naznačil, že by mal podpredseda parlamentu Martin Glváč vyvodiť zodpovednosť a odstúpiť z funkcie.

Pellegrini to povedal pred začiatkom rokovania strany Smer na Súmračnej ulici. Dodal, že sa vo vedení budú o téme ohľadne Glváča intenzívne rozprávať.

​"Dnes je otázka, či má Glváč zastávať post podpredsedu parlamentu. Myslím si, že v záujme toho, aby strana vo voľbách mohla dosiahnuť čo najlepší výsledok, mala by byť schopná urobiť všetko preto, aby eliminovala akékoľvek podozrenia, že to nemyslí uprimne a vážne. Ak by postoj pána Glváča mohol smerovať týmto smerom, tak ja to uvítam. Pomohlo by to Smeru pokračovať v predvolebnej kampani," povedal premiér a podpredseda Smeru.

Podľa Pellegriniho nie je potrebné naťahovať agóniu, pretože to podľa neho strane škodí. "My by sme mali sa baviť o tom, čo v strane chceme robiť a nie sa donekonečna zaoberať nejakou komunikáciou," skonštatoval premiér.

Raši chce hovoriť priamo s Glváčom

V podobnom duchu sa vyjadril aj Richard Raši. "Všetko, čo sa má udiať, sa má vydiskutovať najprv vnútri," povedal s tým, že si nechce odkazovať cez  médiá. "Ideme do predvolebnej kampane, chceme vyhrať, chceme eliminovať akékoľvek iné ako programové dôvody na politický boj," dodal Raši. 

Podľa neho sú mnohí členovia v strane zmätení z množstva informácií, ktoré prúdia. Tvrdí, že cela Threema by mala byť zverejnená. Na otázku, či by už Glváč nemal kandidovať za Smer sa priamo vyjadrovať rovnako nechcel. "Nechcem mu odporúčať cez médiá," uzavrel Raši. 

Glváč komunikáciu potvrdil

Samotný Martin Glváč potvrdil, že s Kočnerom komunikoval. "Samozrejme, ale nie tak, ako sa to uvádza v tých správach, mnoho z nich je prekrútených, vytrhnutých, mnohé tam chýbajú," tvrdí.

Avizoval, že popoludní zaujme stanovisko. Najprv si však chcú situáciu vysvetliť v strane. "Určite sa dnes stretneme na nejakom brífingu alebo dostanete stanovisko, pravdepodobne sa stretneme v popoludňajších hodinách," povedal na centrále Smeru. 

V popoludňajších hodinách má zasadať aj koaličná rada a po nej je na 15-tu naplánovaná mimoriadna schôdza. 

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 22:53