StoryEditor

Bugár sa stretol s Glváčom: Čakal som, že bude konať. Podporíme návrh na jeho odvolanie

06.11.2019, 09:54
Autor:
TASRTASR
Béla Bugár po stredajšom stretnutí s Glváčom povedal, že ešte o odvolávaní musia hovoriť na poslaneckom klube.

Most-Híd v prípade zvolania mimoriadnej schôdze Národnej rady (NR) SR na odvolanie podpredsedu parlamentu Martina Glváča (Smer-SD) z funkcie podporí jej otvorenie.

Pravdepodobne zahlasuje aj za jeho odvolanie. Povedal to predseda Mosta-Híd Béla Bugár po stredajšom stretnutí s Glváčom s tým, že o tom ešte musia hovoriť na klube.

"Keď príde ďalší návrh na jeho odvolanie, klub sa už rozhodne inak, to znamená, že bude hlasovať za otvorenie schôdze. Ešte sme to neprerokovali na poslaneckom klube, ale predpokladám, že bude hlasovať aj za jeho odvolanie," skonštatoval Bugár.

Dodal, že Glváčovi na stretnutí tlmočil stanovisko Mosta-Híd. Glváč podľa jeho slov musí vedieť, ako sa Most-Híd zachová, ak takýto návrh príde. Pripomenul, že po neschválení programu októbrovej mimoriadnej schôdze na Glváčovo odvolanie vysvetlila strana svoj postoj tým, že mu dali čas, aby sa rozhodol sám.

Bugár si myslí, že situácia okolo Glváča škodí nie len jemu, ale aj strane Smer-SD, dodal však, že je to ich vec. "Ale škodí to aj vládnej koalícii, a to je už aj naša vec," podotkol.

Bugár poprel, že by ho kontaktoval predseda Smeru-SD Robert Fico, aby zmenil názor. "Aj keby chcel, toto už je neobhájiteľné. Musím povedať: Padni, komu padni," poznamenal.

​"Pán Ravasz je podpredseda Mosta-Híd a splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity, ktorý na svojej pozícii urobil veľa práce, v žiadnom prípade by som si preto nedovolila ho žiadnym spôsobom spochybniť tak, ako to urobil pán Glváč," povedala poslankyňa Mosta-Híd Edita Pfundtner na margo Glváčovho vyhlásenia, že si v stredu bude od predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára pýtať vysvetlenie Ravaszových slov, že ak Glváč sám neodíde z pozície podpredsedu parlamentu, v Moste-Híd mu "vedia pomôcť v ďalšom kole".

Pfundner potvrdila, že ak Glváč sám neodíde a pozícia navrhne mimoriadnu schôdzu parlamentu na jeho odvolanie, Most-Híd bude súhlasiť s otvorením rokovania. "A potom predpokladám, že kolegovia budú postupovať tak, ako to naznačovali," povedala. Ona sama by v Glváčovej situácii odišla už dávno.

Glváč mal 29. októbra čeliť odvolávaniu na mimoriadnej schôdzi parlamentu. Iniciovala ju opozícia, dôvodom bola jeho údajná komunikácia s Marianom Kočnerom, ktorý je obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka.

Poslanci však v úvode schôdze neschválili jej program. Glváč po schôdzi avizoval, že svoje rozhodnutie čoskoro oznámi. Články o Threeme považuje za cielenú diskreditáciu jeho osoby a strany.

01 - Modified: 2022-11-21 06:43:40 - Feat.: - Title: Kollár to dáva na Bugára 02 - Modified: 2022-05-03 11:26:50 - Feat.: - Title: Bugár vystupuje zo strany Aliancia. SMK chce vytlačiť Most-Híd a Spolupatričnosť, tvrdí exminister Sólymos 03 - Modified: 2021-09-30 17:41:36 - Feat.: - Title: Berényi: Maďarská strana Aliancia sa môže stať stabilizujúcim prvkom na politickej scéne 04 - Modified: 2021-09-30 17:21:33 - Feat.: - Title: Zjednotená maďarská Aliancia chystá snem. Pri Fidesze sme sa nesporili, tvrdí jej budúci predseda 05 - Modified: 2021-09-18 14:18:42 - Feat.: - Title: Most-Híd dneškom zaniká, oznámil podpredseda strany. S Alianciou však mieri do parlamentu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 14:03