StoryEditor

Blanár o Matovičovi: Má praktiky 'nahrávača'. Som presvedčený, že má nahrávku aj s Marianom Kočnerom

09.11.2019, 13:31
Autor:
TASRTASR
V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy Blanár poukázal na predsedu opozičnej SaS Richarda Sulíka a lídra opozičného hnutia OĽaNO Igora Matoviča.

Podpredseda strany Smer-SD a poslanec parlamentu Juraj Blanár ocenil krok Martina Glváča (Smer-SD), ktorý sa vo štvrtok vzdal funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR. Osobnú zodpovednosť by podľa neho mali vyvodiť aj iní, ktorí mali s Marianom Kočnerom, obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, nadštandardné styky.

Poukázal pritom na predsedu opozičnej SaS Richarda Sulíka a lídra opozičného hnutia OĽaNO Igora Matoviča. Blanár to uviedol v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy. Zároveň vyzval Matoviča, aby zverejnil nahrávku zo stretnutia s Kočnerom.

Má Matovič nahrávku s Kočnerom?

"Sulík dohadoval s Marianom Kočnerom generálneho prokurátora. Dokonca dal lustrovať svojich poslancov. Matovič dokonca priamo v mieste Bašternákovho podvodu sedel šesť hodín s Marianom Kočnerom," vyhlásil Blanár.

Domnieva sa, že si mal Matovič tento rozhovor aj nahrávať. Vyzýva ho preto, aby ho verejnosti zverejnil a bolo tak všetkým známe, o čom sa spolu bavili. "Matovič má praktiky 'nahrávača'. Som presvedčený, že má nahrávku aj s Marianom Kočnerom," tvrdí podpredseda Smeru-SD. Zopakoval, že za vlády Smeru-SD začal byť Kočner stíhaným.

​Poslanec NR SR a predseda poslaneckého klubu OĽaNO Eduard Heger odmietol tvrdenia, že by sa mal Matovič s Kočnerom rozprávať šesť hodín. Tvrdí, že OĽaNO takúto nahrávku nemá a ak ju má Smer-SD, tak nech ju zverejní.

"My sa nemáme čoho báť," povedal Heger. Glváč bol podľa jeho slov politická spojka pre Kočnera, na rozdiel od Matoviča, ktorý sa s ním stretol, lebo mal mať informáciu o trestnom čine. "Glváč mal s Marianom Kočnerom 20-ročný vzťah, Matovič s ním mal len hodinové stretnutie," deklaroval Heger.

Glváč nikdy nemal byť podpredsedom

Ako tvrdí, Glváč sa nikdy nemal stať podpredsedom parlamentu, pretože podľa zverejnenej komunikácie mal pre Kočnera vybavovať stretnutia na Finančnej správe SR či dohadovať človeka v Slovenskej informačnej službe.

Blanár podotkol, že je potrebné, aby všetky veci zo zverejnenej a neoverenej komunikácie boli aj potvrdené, pretože nie všetko sedí. O tom, či bude Glváč na kandidátke Smeru-SD do budúcoročných parlamentných volieb, podľa jeho slov rozhoduje predsedníctvo strany.

Moratórium a Čaputová

Poslanci rozoberali v relácii aj to, že prezidentka SR Zuzana Čaputová nepodpísala návrh na predĺženie moratória na predvolebné prieskumy z aktuálnych 14 na 50 dní pred voľbami. Blanár tvrdí, že hlasovanie o vrátenom zákone bude mať teraz inú podobu, keďže Smer-SD už vie, že prvýkrát zaň hlasovala aj ĽSNS.

"Nikdy sme nespolupracovali s ĽSNS," tvrdí Blanár s tým, že budú musieť rokovať aj s Mostom-Híd, keďže už poznajú jeho stanovisko. Týmto zákonom podľa jeho slov chcú chrániť voličov pred manipuláciou a dezinterpretáciou.

Heger upozornil na to, že sa týmto zákonom siahlo ľuďom na základné právo na informácie. "Poďme sa rozprávať, či sú tu dobré či zlé prieskumné agentúry, zákaz však nie je cesta," povedal.

01 - Modified: 2019-11-07 16:33:28 - Feat.: 0 - Title: Glváč odstúpil z funkcie podpredsedu parlamentu. Na rezignáciu vyzval aj Bugára 02 - Modified: 2019-11-08 10:19:39 - Feat.: 0 - Title: Danko reagoval na Glváča: Slovensko ovládajú emócie. To sa raz musí skončiť, lebo nás to zničí všetkých 03 - Modified: 2019-11-08 13:27:13 - Feat.: 0 - Title: Spoločnosť spájaná s Glváčom mala obrať bratislavskú samosprávu o 2,5 milióna eur 04 - Modified: 2019-12-12 10:54:03 - Feat.: 0 - Title: Rezignáciou sa to nekončí. Glváča nechcú ani na volebnej kandidátke Smeru
01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-25 14:32:26 - Feat.: - Title: Ekonomická váha Európskej únie vo svete za 40 rokov klesla na polovicu, tvrdí Sulík a kritizuje Green Deal 03 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 04 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 05 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 13:32