StoryEditor

Reakcie na tragickú haváriu pri Nitre

13.11.2019, 14:49
Autor:
redred
Vážna dopravná nehoda v okrese Nitra si vyžiadala 12 obetí.

Prezidentka Zuzana Čaputová: Správa o zrážke autobusu s nákladným autom, ktorá mala také tragické následky, v nás všetkých vyvoláva hlboký smútok. V týchto chvíľach sme myšlienkami s rodičmi, ktorí prišli o svoje deti, o svojich drahých a blízkych. Myslíme tiež na zranených a na to, aby dostali najlepšiu možnú pomoc a opateru. Všetci dúfame, že počet obetí už nebude narastať. Po tejto hroznej tragédii prosím všetkých, jazdime opatrne a ohľaduplne, nech sa všetci šťastne vrátime k svojim rodinám.

​​Premiér Peter Pellegrini: Pri Nitre sa dnes stala strašná tragédia. Okamžite som ukončil moju oficiálnu návštevu Cypru a vraciam sa na Slovensko priamo na miesto tragédie. Cítim nesmiernu ľútosť k všetkým obetiam a vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým.

Predseda parlamentu Andrej Danko: Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým dnešnej tragickej havárie. Je to strašná tragédia, myslím na všetkých, ktorí dnes prišli o svojich blízkych. Modlím sa, aby už ďalšie obete nepribudli.

Minister spravodlivosti Gábor Gál: Úprimnú sústrasť všetkým pozostalým. V takýchto chvíľach nech sme všetci zjednotení v myšlienkach s tými, ktorí to potrebujú.

Minister dopravy Árpád Érsek: S velkým zármutkom píšem tieto riadky. V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou autobusu vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým. V tejto chvíli smerujem na miesto nešťastia.

Vicepremiér Richard Raši: Tragédia, ktorá sa dnes stala na zlatomoraveckej ceste, sa nedá opísať slovami. Všetkým, ktorí pri nehode prišli o svojho milovaného blízkeho, vyjadrujem svoju najúprimenjšiu sústrasť.

Exprezident Andrej Kiska: Je mi veľmi ľúto, čo sa dnes stalo na ceste medzi Nitrou a Zlatými Moravcami. V autobuse mali byť stredoškoláci vracajúci sa zo školy domov. V myšlienkach a modlitbách som s rodinami pozostalých a so záchranármi a lekármi, ktorí možno v týchto chvíľach ešte bojujú o životy.

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská: Je mi nesmierne ľúto tragickej hromadnej dopravnej nehody neďaleko Nitry. Okamžite som zrušila svoj pracovný program a smerujem na miesto nešťastia.

01 - Modified: 2024-04-13 17:52:43 - Feat.: - Title: Mesto Nitra uvažuje o inštalácii fotovoltických zariadení na svojich budovách za viac ako tri milióny eur 02 - Modified: 2024-03-28 16:32:06 - Feat.: - Title: Ruské vojenské lietadlo havarovalo pri Kryme, pilota zachránili, oznámili úrady 03 - Modified: 2024-03-23 16:06:46 - Feat.: - Title: Ako volí Nitra? HN sa tam boli pozrieť, vyzerá to na vysokú účasť 04 - Modified: 2024-03-19 11:54:39 - Feat.: - Title: Nitriansky samosprávny kraj založí spoločnosť, ktorá má pripraviť integrovaný dopravný systém 05 - Modified: 2024-03-11 17:30:00 - Feat.: - Title: Zlaté časy zažíval za socializmu. V Nitre idú rekonštruovať starý hotel, vyťažia z toho študenti
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 17:17