HN/Peter Mayer
StoryEditor

Známy diplomat sa zastal Naďa z OĽaNO: Je to celé ako lovenie komárov raketometom

22.11.2019, 08:02
Autor:
klkl
Rastislav Káčer tvrdí, že pre človeka, ktorý pôsobil vo vysokých funkciách na ministerstve obrany je prirodzené, že zostáva v kontakte s bývalými kolegami.

Slovenský diplomat Rastislav Káčer, ktorý pôsobil aj ako veľvyslanec Slovenska v USA či zástupca našej krajiny v čase, keď sme vstupovali do NATO, sa v statuse na Facebooku zastal Jaroslava Naďa, ktorý pôsobí ako odborník na obranu opozičného OĽaNO. Toho podozrievajú, že sa mal snažiť získať utajované informácie a ohroziť tak bezpečnosť krajiny. 

"Naď odišiel po rokoch práce z tohoto ministerstva po výkone funkcie generálneho riaditeľa sekcie a vedúceho obrannej sekcie na misii pri NATO. Odišiel z úradu, ako seniorný človek vo vysokej hodnosti," pripomenul Káčer, v akej situácii odišiel Naď z ministerstva obrany.

Podľa neho je prirodzené, že s bývalými kolegami ostáva v kontakte. "Bolo by nenormálne keby nie. A jeho priatelia musia vedieť, aké informácie mu môžu dať a aké nie. A on musí vedieť, ako s tým má narábať. Toto obvinenie je výsledkom ročnej kontrašpionážnej práce?" rozhorčil sa ďalej diplomat.

​Celú akciu označil Káčer za cielený útok na opozičného poslanca krátko pred voľbami. "Tu je mega akcia “Naď” tri mesiace pred voľbami. Veď to ničí zvyšky reputácie štátnych inštitúcií. Keby aj Naď získal info o ruskej rozviedke - tak čo? Ako by tým ohrozil našu bezpečnosť? Táto akcia je lovenie komárov raketometom. Horšie, ako zadržanie skorumpovaného doktora kukláčmi, ktorý zobral úplatok - vykŕmenú hus," napísal. 

Dve obvinenia

Naďa NAKA obvinila v dvoch prípadoch. Prvým je obvinenie z ohrozovania utajenej skutočnosti a tým druhým je trestné oznámenie, ktoré sa má týkať jeho podnikania v minulosti.

Obvinenie má súvisieť s kauzou Skripaľ. "Pri jednej komunikácii s kamarátom som položil otázky o kauze Skripaľ. Položil som otázku, ktorá sa toho týka a nedostal som k tomu odpoveď," hovorí.

Za oznamovateľa údajných trestných činov označil šéfa Vojenského spravodajstva Jána Balciara.

Podozrievajú ho z korumpovania novinára

Člen OĽaNO tvrdí, že v druhom prípade nie je podané obvinenie, ale trestné oznámenie. "Týka sa môjho podnikania v minulosti. Pán Balciar má podozrenie, že som korumpoval novinára ako riaditeľ Slovenského inštitútu pre bezpečnostnú politiku," dodal s tým, že všetky obvinenia odmieta.

„Jeden novinár dlhodobo editoval texty učebníc, publikácií, internetových výstupov, začo si pravidelne dával faktúry, rádovo v stovkách eur raz za čas," vysvetlil Naď s tým, že novinár pracoval pre neziskovú organizáciu pred aj po jeho pôsobení v inštitúte.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-03-29 18:55:30 - Feat.: - Title: Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici 03 - Modified: 2024-03-09 10:55:54 - Feat.: - Title: Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská 04 - Modified: 2024-03-06 18:51:35 - Feat.: - Title: Rezort zahraničia sa sťažuje na akciu na holandskej ambasáde v Prahe. Má na nej vystúpiť Káčer či Rizman 05 - Modified: 2024-03-06 09:58:31 - Feat.: - Title: Rozhodnutie Ústavného súdu Danka prekvapilo. Koalícia je čisto proruská, tvrdí Naď
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 22:45