StoryEditor

Opozícia sa pokúsi odvolať Pašku

17.11.2007, 08:59
Autor:
SITASITA
Opozičné strany podajú v pondelok do parlamentu návrh na odvolanie šéfa Národnej rady SR Pavla Pašku z funkcie. Opozičným návrhom sa bude plénum NR SR zaoberať na mimoriadnej schôdzi.

Ako povedal pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Stanislav Janiš, návrh podajú predsedovia opozičných poslaneckých klubov. Okrem Janiša aj Mária Sabolová za KDH a Gyula Bárdos za SMK. Paška sa k návrhu opozície zatiaľ nechce vyjadrovať, pretože ho ešte nepodala. "Keď návrh podajú, potom sa vyjadríme," povedal pre agentúru SITA hovorca predsedu parlamentu Jozef Plško.

Opozičné strany sa 6. novembra dohodli na zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chcú odvolať Pašku. Dôvodov na odvolanie je viac, ale ide najmä o Paškove stanoviská k zákonu o sociálnom poistení. Podľa opozície Paška hrubo a flagrantne porušuje zákony, znevažuje demokraciu a právny štát.

Pre Pašku je podľa šéfa SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu charakteristické uzurpovanie moci a arogancia. "Spôsoby Pavla Pašku pripomínajú nomenklatúrne kádre spred roka 1989," vyhlásil nedávno Dzurinda.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 14:15