StoryEditor

Cyklisti v Košiciach protestovali proti obmedzovaniu slobody svojho pohybu

14.07.2007, 13:04
Autor:
TASRTASR

Približne 50 cyklistov prišlo dnes protestovať k hypermarketu Tesco v Košiciach proti obmedzovaniu slobody svojho pohybu a proti zákazu používania ciest pre motorové vozidlá bicyklistami v krajskom sídle a okolí.

Na niekoľko minút zablokovali aj výpadovku z Košíc smerom na Budimír, keďže táto cesta patrí medzi tie, na ktoré podľa platnej legislatívy nie je povolený vstup dopravným prostriedkom s nižšou konštrukčnou rýchlosťou ako 50 km/h. Podľa Ladislava Rovinského zo Spolku na podporu skrášľovania Košíc blokádu rýchlo skončili aj preto, aby si nerobili nepriateľov z motoristov. Ako dodal, za tento stav je vinný niekto iný. Spoluorganizátorom protestnej jazdy bola Cyklistická únia mesta Košice.

Verejný protest zopakujú v nedeľu 15. júla na opačnom konci Košíc na vozovke smerom do Šace pri mestskej časti Pereš. Tieto ich aktivity dopĺňajú petíciu, ktorú doručili pred mesiacom ministrovi dopravy, pôšt a telekomunikácií SR Ľubomírovi Vážnemu. Napísali mu aj otvorený list, aby zrušil všetky tieto nariadenia a vyšiel v ústrety bicyklistom.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 16:46