StoryEditor

Počiatek prehovoril o nahrávke s Trnkom. Tvrdí, že o korupcii dôkazy nemal

03.12.2019, 14:30
Autor:
lmlmmahomaho
Bývalý minister financií Ján Počiatek reagoval na zverejnenú nahrávku, na ktorej komunikuje s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom.

Bývalý minister financií Ján Počiatek nepopiera autenticitu nahrávky s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Uviedol to v reakcii pre Trend. Svoje vyjadrenie najprv podmienil zverejnením celej nahrávky.  

Tvrdí, že nemal dôkazy

Od generálneho prokurátora som chcel len to, aby verejnosti zrozumiteľne vysvetlil, že až zmenou zákona nadobudol novú kľúčovú právomoc a jasne povedal, že predtým jeho mimoriadne dovolanie nemalo odkladný účinok na právoplatný a vykonateľný rozsudok,” napísal v reakcii pre Trend Počiatek.

Dodáva, že všetky kroky ktoré podnikol smerovali k záchrane Tiposu a minimalizácii škôd zo sporu, ktorý sa ťahal roky. "A to sa aj podarilo," povedal Počiatek.

​Bývalý minister reagoval aj na debatu o tom, že Slota je veľký král, lebo "oholil" Roberta Fica, pretože mu nedal podiel z obchodu z emisiami. Na otázku, prečo nepodal trestné oznámenie, keď mal podozrenie z korupcie odpovedal, že nemal dôkazy.

"Keby som mal nejaký relevantný dôkaz, tak by som podal oznámenie. Informácie, ktorými som disponoval, boli v rovine ‚hovorí sa‘,“ skonštatoval exminister financií.

O čom bol rozhovor Počiatka s Trnkom

Rozhovor medzi ním a Trnkom sa odohrával v Trnkovej kancelárii na začiatku roka 2009. Už na konci októbra bolo zverejnené video, ktoré ukazuje, že kameru tam Trnkovi pomáhal inštalovať Marian Kočner.

​Počiatek s Trnkom riešia kauzu Lemikon, pri ktorej Slovensko prišlo o 400 miliónov korún. Minister financií žiadal, aby ho generálny prokurátor v kauze podržal. Počiatek bol kritizovaný, že mal hájiť záujmy schránkovej firmy.

Vo videu sa bavia aj o emisnom škandále. Počiatek obdivuje vtedajšieho šéfa SNS a koaličného partnera Jána Slotu za to, že mal vymyslieť obchod s emisnými kvótami. O nahrávke informoval Denník N.

Ten Slota neuveriteľne zarobil. Vymyslel si nový kšeft, ktorý nikto nepoznal, a to je predaj emisných kvót,” hovorí Trnkovi.

On ti niekde vyňúral, že existujú také medzinárodné kvóty, ko…ké, ja som tiež netušil, že existujú. Ten ko…t to niekde vysmrdel, vyňúral. Predal to americko-japonskému vyj…mu konzorciu, dva celé dva miliardy,” pokračuje Počiatek.

01 - Modified: 2023-09-25 12:37:29 - Feat.: - Title: Desivé slová kozmonautov z misie Apollo 1. V nahrávke bolo počuť výkriky agónie horiacich mužov 02 - Modified: 2023-03-28 09:22:02 - Feat.: - Title: Putin je prázdny Satan, ľudia okolo neho sú vymletá spodina. Unikol telefonát členov ruskej elity na adresu Kremľa 03 - Modified: 2022-10-07 09:51:40 - Feat.: - Title: Fico vypovedal ako svedok v prípade, v ktorom sú zo spáchania závažného zločinu podozriví elitní prokurátori 04 - Modified: 2022-06-20 15:42:50 - Feat.: - Title: Ani Pán Boh to neskontroluje! O čom hovorí Hamran na nahrávke, ktorú prezídium označilo za diskreditačnú? 05 - Modified: 2022-02-10 14:11:47 - Feat.: - Title: Dohra v kauze Merčiak. V RTVS končí zamestnanec, ktorý zverejnil nahrávku plnú vulgarizmov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 00:21