TASR/Martin Baumann
StoryEditor

"Fico dostal úder vlastnou lopatou do hlavy." Pozrite si reakcie na obvinenie šéfa Smeru

05.12.2019, 14:07
Autor:
pebpeblmlm
Expremiéra obvinil vyšetrovateľ NAKA pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka za jeho vyjadrenia o Rómoch.

Predseda koaličného Smeru Robert Fico čelí obvineniu vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry pre jeho výroky o odsúdení exposlanca ĽSNS Milana Mazureka za jeho vyjadrenia o Rómoch.

Prinášame vám reakcie popredných predstaviteľov politických strán na obvinenie Fica, ktorému v prípade právoplatného odsúdenia hrozí väzenie jeden až päť rokov.

Peter Pellegrini, predseda vlády (Smer-SD):
"Musíme rešpektovať akékoľvek rozhodnutia prokuratúry aj polície. Aj v prípade, že niekoho oslobodí a tiež, keď sa rozhodne konať opačne. Asi má na to pán prokurátor dôvod, my to musíme rešpektovať a podriadiť sa rozhodnutiu. A byť maximálne súčinní, či ste predseda vlády, predseda strany alebo aj obyčajný pracujúci napríklad v automobilke. V tomto nemôžu existovať žiadne rozdiely. Takéto rozhodnutia prináša život a každý má právo sa voči nim zodpovedne brániť, tak aby prípadné podozrenia vyvrátil."

Andrej Danko, predseda parlamentu (SNS):
"Vidíte, že právo na Slovensku platí na každého, aj keď opozícia hovorí, že len na nich. Videl som cirkus, že keď sa niekto niečo pýta opozičných politikov, že je to politické zneužitie. Hádam aj teraz nebudeme hovoriť, že je to politické zneužitie. Aspoň vidíte, že tento štát funguje."

Béla Bugár, predseda strany Most-Híd:
"Rovnosť pred zákonom a spravodlivosťou v každej demokratickej spoločnosti by malo byť samozrejmosťou. Ako i to, že politici a politické strany rešpektujú konanie vyšetrovateľa a rozhodnutie prokurátora, ako v prípade Milana Mazureka, tak v prípade Roberta Fica."

Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO:
"Robert Fico ako docent trestného práva veľmi dobre vedel, že schvaľovaním trestného činu Mazureka sa sám dopustí trestného činu. Napriek tomu to vypočítavo spravil, lebo vedel, že za tento skutok bude obvinený, obžalovaný a odsúdený. A to všetko s cieľom, aby sa pred voľbami priblížil k voličom Mariána Kotlebu. Je poľutovaniahodné, že sa k takýmto praktikám uchyľuje trojnásobný premiér len preto, lebo sa obáva, že jeho pobyt na slobode sa nezadržateľne kráti. Verím, že rovnako odvážni budú aj ďalší vyšetrovatelia a prokurátori, ktorí po voľbách vyšetria aj trestné činy, za ktoré Robert Fico vo väzení aj reálne skončí."

Pozrite si vyjadrenie Roberta Fica, za ktoré ho obvinil vyšetrovateľ NAKA:

Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina
"Je to úder vlastnou lopatou do hlavy. Odkazujem Ficovi, nech si ten úder vychutná. Viem si predstaviť, že sa s ním stotožní veľa Slovákov. Na druhej strane my sme boli proti zákonu, ktorý sám Fico priniesol a mali by sme ho zrušiť. Pretože, aby bol niekto trestne stíhaný za vyslovenie názoru, aby ho naháňala prokuratúra a bol odsúdený, to mi už príde za hranou."

Richard Sulík, predseda strany SaS
"Je šialené, čo sa deje v tejto krajine. Za dvanásť rokov Ficovej vlády boli napáchané miliardové škody, prebieha tu denno-denná korupcia pred očami svedkov a patríme k najskorumpovanejším krajinám Európy. Občania necítia podporu štátu, neriešia sa dlhodobé súdne spory, ťaháme sa tu v mori byrokracie a nikto, kto má v tejto krajine nejakú moc, to nerieši. A Robert Fico, pôvodca tohto zla, ten, ktorý naťahal do politiky zlodejov a oligarchov, je namiesto tohto všetkého obvinený z hanobenia rasy. Je naozaj najvyšší čas na nové voľby."

Juraj Šeliga, podpredseda strany Za ľudí
"Výroky Roberta Fica sú v prvom rade hanba a nedôstojné vrcholového politika a bývalého premiéra. Podporovať fašistov a šíriť nenávisť je neprijateľné. Toto je však vizitka Roberta Fica.”

Článok budeme aktualizovať o vyjadrenia ďalších politikov.

01 - Modified: 2019-09-05 14:09:53 - Feat.: 0 - Title: Fico: Mazurek povedal to, čo si myslí takmer celý národ, Kotlebovi budú preferencie utešene rásť 02 - Modified: 2019-09-08 11:08:19 - Feat.: 0 - Title: Pellegrini verejne kritizoval Fica kvôli Mazurekovi: Toto musíme odsúdiť, budem sa ho pýtať, čo to má znamenať 03 - Modified: 2019-12-05 12:04:26 - Feat.: 0 - Title: NAKA obvinila Fica. Dôvodom sú jeho výroky na podporu Mazureka
01 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore 02 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 03 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 04 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 05 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 08:35