StoryEditor

Vyhýbajte sa cukru, budete vyzerať mladšie

18.06.2007, 16:12
Autor:
SITASITA

Americký dermatológ Fredric Brandt, prezývaný aj botoxový barón, ktorého klientkami sú Madonna i Cher tvrdí, že cukor nepôsobí zle iba na líniu, ale môže dokonca tvorbu vrások urýchliť. Je presvedčený, že stačí jesť menej cukru, aby pleť vyzerala o desať rokov mladšia. Cukor urýchľuje aj stratu pružnosti pokožky. "Inými slovami, cukor z vás urobí stareny," povedal Brandt. Podľa jeho skúseností, bude tvár vyzerať oveľa prirodzenejšie už po desiatich dňoch bez cukru. Po roku sa podľa neho zmení aj vzhľad celého tela.
Nepriatelia mladistvo vyzerajúcej pokožky sa skrývajú najmä v zlatej chrumkavej kôrke. Varením a pečením jedál pri vysokej teplote sa vytvárajú molekuly, ktoré škodlivo pôsobia na pleť. Na ich neutralizáciu odborníci odporúčajú piť zelený a biely čaj, bohatý na antioxidanty.
Omladzovacia kúra by teda mala podľa neho začať vylúčením všetkého sladkého zo svojho jedálnička - med, fruktózu a sladidlá nevynímajúc. Pozor si treba dávať aj na skrytý cukor, ktorý obsahuje alkohol a rôzne nealkoholické nápoje. Počas očistnej kúry sa podľa Brandta treba vyhýbať pšeničným výrobkom, kvasniciam, zelenine bohatej na škrob, napríklad zemiakom a sladkému ovociu. Na druhej strane pripúšťa jesť jablká, čučoriedky, brokolicu, mäso a ryby.
Informácie zverejnil srbský denník Blic Online.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 12:54