TASR/Pavol Zachar
StoryEditor

Danko kritizoval Pellegriniho kvôli vojakom. Odkázal mu, aby si dával pozor, čo púšťa do médií

07.01.2020, 14:00
Autor:
klkl
Danko skritizoval Pellegriniho za to, že povedal, že je pripravený do Iraku poslať po našich vojakov vládny špeciál.

Predseda parlamentu a SNS Andrej Danko riešil na brífingu situáciu slovenských vojakov Iraku. "Som hrdý, že sme pomohli v boji proti Islamskému štátu," povedal Danko s tým, že naši vojaci do regiónu nešli bojovať.

​Danko zároveň skritizoval Pellegriniho za to, že povedal, že je pripravený do Iraku poslať po našich vojakov vládny špeciál. "Chcel by som ho vyzvať, aby opatrne nakladal s informáciami, ktoré púšťa do médií," povedal Danko s tým, že takéto informácie môžu podľa neho našim vojakom ublížiť. "Musíme mlčať, pretože tu ide o životy," dodal. 

"Musíme byť jednotní a ctiť operatívu, ktorá vo vzťahu k našim vojakom je. Nikto nech nehovorí, kde sú, kto pre nich príde a kedy pre nich prídu."

​Bol to pri tom sám Danko, ktorý ešte v sobotu vyzýval Pellegriniho, aby konal. "Naši vojaci spadajú pod velenie NATO. Nech si tu nikto nemyslí, že predseda vlády, minister obrany alebo prezidentka prijali nejaké opatrenia," povedal zase Danko na dnešnom brífingu. 

Okrem premiéra kritizoval šéf parlamentu aj prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá sa podľa neho o situáciu našich vojakov nezaujíma. "Mám pocit, že armáda nemá najvyššiu veliteľku, prezidentku." Danko Čaputovú vyzval, aby sa o situáciu vojakov zaujímala.

Oboch zároveň skritizoval za to, že nezaujali stanovisko k samotnému aktu zabitia iránskeho generála Kásema Solejmáního armádou Spojených štátov. "Môj politický postoj a presvedčenie je, že došlo k porušeniu medzinárodného práva, k ohrozeniu bezpečnosti aj Európskej únie aj samotného regiónu," ozrejmil Danko svoj postoj.

Šéf národniarov avizoval, že na nadchádzajúcej parlamentnej schôdzi, ktorá začne 21. januára, bude iniciovať aj uznesenie k situácii v Iraku. Jeho znenie podľa jeho vlastných slov môže byť rôzne. "Môže dať výzvu partnerským štátom, aby nekonali tak, aby zvyšovali napätie. Po druhé to uznesenie môže hovoriť o stiahnutí našich vojakov," vysvetlil. 

01 - Modified: 2024-04-24 12:53:13 - Feat.: - Title: V RTVS má rapídne pribudnúť reklama. Nebudú sa prerušovať filmy, ubezpečuje Michelko 02 - Modified: 2024-04-23 06:18:54 - Feat.: - Title: Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Predseda parlamentu sa dá vymeniť aj za dva dni, Pellegrini s tým skúsenosť má. Napriek tomu čaká na eurovoľby 04 - Modified: 2024-04-22 05:41:31 - Feat.: - Title: Z Iraku odpálili rakety na základňu USA v Sýrii. Američania začali vyšetrovanie 05 - Modified: 2024-04-21 14:17:58 - Feat.: - Title: Korčoka chcú vo svojej strane sulíkovci aj PS. Ďalšieho kandidáta Hlasu na post šéfa parlamentu už nepodporia
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 19:25