StoryEditor

Fico v priamom prenose posilňoval národné povedomie

02.01.2008, 17:43
Autor:
SITASITA
Vláda vo vyhlásení uvádza, že si váži "všetky vlastenecké a politické sily, ktoré sa spojili, aby sme dosiahli tento ušľachtilý a nedoceniteľný cieľ" - samostatný štát.

V priamom prenose dnes vláda v spoločnosti predsedu Matice slovenskej, šéfa žilinského samosprávneho kraja a primátora Martina prijala vyhlásenie k 15. výročiu Slovenskej republiky. Konštatovala v ňom, že si váži "všetky vlastenecké a politické sily, ktoré sa spojili, aby sme dosiahli tento ušľachtilý a nedoceniteľný cieľ" - samostatný štát. Vláda sľúbila chrániť slovenskú identitu, rozvíjať rozumný historizmus, viesť mladú generáciu k vlastenectvu, pripraviť programy pre vzdelávanie bez ohľadu na sociálny pôvod študentov, obnovovať a chrániť kultúrne dedičstvo.

Vicepremiér Dušan Čaplovič vyhlásenie vlády uvítal ako dokument, "po ktorom sme dlhé roky volali". Minister kultúry Marek Maďarič dodal, že štát je tým najoptimálnejším nástrojom na rozvoj národa. Šéf žilinského VÚC Juraj Blanár ocenil vládu slovami, že takáto ešte v histórii Slovenska nebola. Primátor Martina Andrej Hrnčiar vyzval mladých ľudí, aby sa prebudili a začali cítiť národne.
Premiér Robert Fico Hrnčiarovi sľúbil necelých päť miliónov na prehĺbenie koryta rieky Turiec a základné protipovodňové opatrenia. Mesto a VÚC v spolupráci s ministerstvom kultúry pripravia návrh zásad novelizácie zákona o Martine. Vláda sa bude zaoberať aj Národným domom, kde dnes sídli martinské divadlo.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 05:21