StoryEditor

Po chladnokrvnej vražde ukradli len peňaženku. Takto mali Marček a Szabó zabiť podnikateľa

13.01.2020, 09:59
Autor:
TASRTASR
Po usmrtení podnikateľa mala obžalovaná dvojica pozbierať nábojnice a začať prehľadávať dom, v ktorom chceli nájsť hotovosť.

Podnikateľa Petra Molnára mali Miroslav Marček a Tomáš Szabó zavraždiť, pretože nevedeli deaktivovať alarm v jeho dome. Rozhodli sa ho preto olúpiť a zastreliť, keď bude doma. Vyplýva to z obžaloby, ktorú na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku predniesol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

​Motívom na vraždu Molnára mal byť aj fakt, že poznal Szabóa a mohol by ho neskôr identifikovať. Na vražde Molnára sa mali Szabó a Marček, ktorý sa ku skutku priznáva, podľa prokuratúry dohodnúť pravdepodobne v lete 2016. Počas leta, resp. jesene si mal Szabó zabezpečiť pištoľ značky Luger s kalibrom 9 milimetrov. Marček mal zase svojpomocne vyrobiť tlmič, ktorý obaja testovali v lese za Kolárovom.

​Dňa 15. decembra 2016 mal Marček náhodne zbadať Molnára, ako sa vracia domov, načo mal okamžite kontaktovať Szabóa. Zistili, že je naozaj doma a presunuli sa na susedný pozemok. Vyzliekli si oblečenie, pod ktorým mali „odev na spáchanie skutku“ a s kuklami na hlavách sa prestrihnutím Molnárovho plota kliešťami dostali k jeho rodinnému domu.

Keď Molnár zbadal mužov v kuklách, utekal sa schovať do spálne, kde ho páchatelia dobehli a kričali naňho, aby si ľahol na zem. Následne sa mal nad neho Marček postaviť a spýtať sa ho, či je v dome aj niekto iný. Po zápornej odpovedi Marček strelil Molnára dvakrát do hlavy.

Po usmrtení mali podľa prokurátora pozbierať dve nábojnice a začať prehľadávať dom, v ktorom chceli nájsť hotovosť. Nenašli ju, a tak napokon z miesta činu odišli iba s peňaženkou obete. Následne mal Marček na brehu rieky Malý Dunaj spáliť Molnárovu peňaženku a doklady, ako aj oblečenie, ktoré so Szabóom mali použiť.

Szabó a Marček sú obžalovaní spolu s Alenou Zsuzsovou a Marianom Kočnerom aj z vraždy novinára Jána Kuciaka. Ten bol zastrelený 21. februára 2018 v obci Veľká Mača. Jeho vraždu si mal objednať Kočner ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

01 - Modified: 2024-04-05 12:45:07 - Feat.: - Title: Trinásťročný chlapec v Nemecku je podozrivý, že zabil bezdomovca 02 - Modified: 2024-03-27 09:19:39 - Feat.: - Title: Mladú Slovenku odsúdili v Rakúsku za vraždu seniora. Odvolávala sa na prostitúciu, drogy a schizofréniu, psychiatrička to videla inak 03 - Modified: 2024-03-26 16:51:19 - Feat.: - Title: V Rakúsku odsúduli opatrovateľku zo Slovenska za vraždu na 20 rokov za mrežami 04 - Modified: 2024-03-26 08:00:00 - Feat.: - Title: Netflix prichádza s peckou pre milovníkov krimi. Jennifer si najala vrahov, aby zabili jej rodičov, mala na to niekoľko dôvodov 05 - Modified: 2024-03-21 14:01:12 - Feat.: - Title: Rodičia roka: Jedni sa opili do bezvedomia na pláži a ďalšia matka nechala doma batoľa a odišla na dovolenku, zomrelo na hlad a smäd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:26