StoryEditor

Zsuzsovej telefón potvrdzuje, že bola s Dankom dlhé roky v kontakte. Nahrávky odovzdala Kočnerovi

28.01.2020, 16:35
Autor:
redredTASRTASR
Komunikácia medzi Andrejom Dankom a Zsuzsovou sa začala približne v roku 2013.

Šéf SNS Andrej Danko si niekoľko rokoval písal s Alenou Zsuzsovou, šéf parlamentu to popieral.

Tieto dáta získala získala medzinárodná sieť investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP.org), ktorá ich poskytla médiám. Informácie z vyšetrovania vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Tri nahrávky

Komunikácia medzi Andrejom Dankom a Zsuzsovou sa začala približne v roku 2013. Písali si cez Whatsapp.

Pošlite mi ešte fotku, ste krásna žena,“ napísal napríklad Danko Zsuzsovej v októbri 2014. O pár dní ju v správe podľa informácií z vyšetrovania volal na kávu, mala mu odpísať, že "veď áno, prečo nie."

Denník Sme má k dispozícii tri nahrávky medzi nimi. Našla ich polícia v Kočnerovom telefóne. Pochádzajú z obdobia na konci roka 2016, kedy bol už Danko šéfom parlamentu.

S Kočnerom sa raz stretol

Šéf SNS hovorí aj po zverejnených nahrávkach, že nemá "vedomosť o uvádzaných súvislostiach." Danko minulý rok tvrdil, že s Kočnerom sa stretol iba raz. 

"S Marianom Kočnerom sa stretol osobne len raz. Nikdy s ním nerealizoval žiaden obchodný kontrakt. S pánom Tóthom a ani pani Zsuzsovou sa osobne nikdy nestretol," povedal pre Denník Sme jeho hovorca Tomáš Kostelník.

Či sa Danko stal terčom záujmu predmetných osôb musia podľa Kostelníka overiť orgány činné v trestnom konaní.

"Ak by došlo v minulosti k vydieraniu od predmetných osôb bezodkladne by kontaktoval príslušné zložky a podal by trestné oznámenie," dodal.

Viacerí vplyvní ľudia

Alena Zsuzsová komunikovala s viacerými vplyvnými ľuďmi. Informoval o tom Denník N, ktorý sa odvoláva na výsledky policajného vyšetrovania.

​Medzi nich patria bývalý podpredseda parlamentu Martin Glváč, bývalý námestník generálneho prokurátora René Vanek, bratislavský župan Juraj Droba či poslanec parlamentu a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Všetci komunikáciu potvrdili a Vanek prišiel o funkciu. "Bola to chyba, za ktorú som zaplatil," povedal napríklad Vanek v rozhovore pre HN.

Časť rozhovoru z nahrávky medzi Dankom a Zsuzsovou:

Danko: Jasné jasné, ste vy prípad.
Zsuzsová: Ja? Ten pravý sa ozval. Pochváľte sa. Vy ležíte, priznajte sa.
Danko: Áno teraz, pozerám telku.
Zsuzsová: Počujem, počujem. Priznajte sa.
Danko: To jak môže byť počuť.
Zsuzsová: Zbytočne sa tvárite, že ste išiel do mesta niečo vybaviť.
Danko: Takže sa ... takže sa nedá. Nie ja som vybavil, len som už doma pri telke, som taký dodžubaný celý.
Zsuzsová: No, tak to sa nečudujem. Ako to zvládate inak.
Danko: Dá sa nejako to prekonávať, len niekedy je toho strašne veľa na nervy. Stále sa to niekedy ako keby stupňovalo s tými ľuďmi, ako keby im prepínalo niektorým.
Zsuzsová: Keď ste sa dali do blázninca, tak sa nečudujte.
Danko: Pokecáme v pondelok, teda dúfam, že vám to vydá, že prídete dobre?
Zsuzsová: Nó, tak nestrašte. No, musí, len mi to nezrušte vy.
Danko: Ne, ne, ne.
Zsuzsová: Musel som, musím odísť.
Danko: Dohoda platí všetko. Tak majte krásne sníčky a potom v pondelok o siedmej dobre?

01 - Modified: 2024-04-22 16:13:48 - Feat.: - Title: Očista Harabinom 02 - Modified: 2024-04-22 13:58:22 - Feat.: - Title: Harabinov návrat na scénu? SNS ho chce dostať do Súdnej rady, vyhlásil Huliak 03 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 04 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 13:00