StoryEditor

Kauza Hedviga: polícia stále zisťuje, čo sa vlastne stalo

26.07.2007, 00:00

Polícia stále preveruje, čo sa vlastne stalo v deň údajného útoku na Hedvigu Malinovú v auguste minulého roka. Pre HN to potvrdil hovorca policajného prezídia Martin Korch. "Momentálne zisťujeme, prečo Hedviga M. nevravela pravdu a ako to celé vlastne bolo -- čo, a ako sa vlastne stalo." Akékoľvek pochybenia vo vyšetrovaní polícia odmieta. Mladá študentka trvá na tom, že ju cestou na skúšku brutálne napadli dvaja skinheadi kvôli tomu, že hovorila po maďarsky. Korch zdôraznil, že vyšetrovateľ trestné stíhanie pre údajnú lúpež zastavil, pretože je nepochybné, že sa skutok nestal tak, ako ho Hedviga opísala.
Pred dvoma mesiacmi polícia Hedvigu obvinila z krivej výpovede a krivej prísahy. Momentálne vyšetrovanie stojí pre sťažnosti proti vzneseniu obvinenia. Rozhodnutie prokurátora by mohlo padnúť už na budúci týždeň. "Navrhli sme aj vypočutie veľkého množstva svedkov," avizuje ďalší vývoj Hedvigin advokát Roman Kvasnica. S kauzou Hedviga pravdepodobne súvisí aj ďalší prípad. Byt, kde študentka žije spolu so svojím priateľom, údajne niekto celý prehľadal. Polícia začala trestné stíhanie pre porušovanie domovej slobody.
Jedno trestné oznámenie v súvislosti s údajnou krivou výpoveďou v kauze Hedviga podal aj dnes už bývalý asistent poslanca Petra Gaburu (KDH) Peter Korček. Ten pre HN povedal, že ak by v tom čase poznal posledné vyjadrenie policajného prezidenta, podanie oznámenia by zvážil. "Dôveroval som ministrovi vnútra, keď na tlačovej besede vyhlásil, že skutok sa nestal. Teraz počujem, ako policajný prezident hovorí opak."

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 21:24