AP/TASR
StoryEditor

Prioritou koaličnej rady budú ceny energií. Nemôžme sa tváriť, že sa nás to netýka, hovorí Šeliga

07.02.2022, 15:40
Autor:
TASRTASRredred
Prioritou rokovania dnešnej koaličnej rady budú ceny energií a potravín.

Prioritou rokovania dnešnej koaličnej rady budú ceny energií a potravín. Pred koaličnou radou na Úrade vlády to povedal poslanec Za ľudí Juraj Šeliga.

"Ceny energií stúpajú takým spôsobom, že sa vláda nemôže tváriť, že sa nás to netýka," hovorí Šeliga.

Témou bude aj rokovanie o dodatku ku koaličnej zmluve. Po odchode ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej zo strany Za ľudí do poslaneckého klubu SaS má podľa koaličnej zmluvy SaS o jedno ministerstvo viac. "Predbežná dohoda je, že sa urobí dodatok ku koaličnej zmluve, nebude sa otvárať celá zmluva," skonštatoval Pčolinský.

Koaličná rada sa bude venovať aj súdnej mape. V súčasnej podobe si Pčolinský nevie predstaviť, že by ju podporil. "Bavíme sa o zmene štyroch rôznych zákonov, síce spolu súvisia, ale sú to štyri návrhy," poukázal poslanec.

O úpravách súdnej mapy chce hovoriť aj poslanec parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí). Nepozdáva sa mu, že ministerka chce naraz meniť celé súdnictvo, preferoval by postupnú zmenu.

"Myslím si, že veci prejdú cez prvé čítanie v parlamente a potom súdna mapa prejde pozmeňujúcimi návrhmi. Nie sme proti reforme, ale je to príliš rýchly a nie úplne analyticky zhodnotený zásah do justície," poukázal.

Dôležitou témou rokovania by sa malo stať i zvyšovanie cien energií a možnosti kompenzácie. "Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) by mal doniesť finálnu verziu kompenzácií vysokých cien energií," spresnil Pčolinský.

Šeliga a Pčolinský sa zhodli, že utorkové (8. 2.) rokovanie pléna o obrannej dohode USA je otázne. Dôvodom sú najmä karantény poslancov. "Ak nebude dostatok poslancov na rokovaní národnej rady, tak sa schôdza preruší," dodal Šeliga.

Rokovanie koaličnej rady 17:19 Ak by mal covid ohrozovať prijímanie zákonov tak by sa hlasovanie posunulo ku koncu týždňa, povedal Šipoš. 17:17 Šef poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš tvrdí, že 45-46 poslancov bude hlasovať zaobrannú dohodu s USA. "Stav sa bude meniť podľa toho, koľkí budú pozitívni, alebo v karanténe, povedal Šipoš. 17:10 Sú okresy, kde to vyzerá veľmi dobre, ale ešte stále máme nedostatok personálu v nemocniciach. Keby sa to dalo, ja to zruším všetko, povedal o opatreniach Šeliga. 17:09 Očakávam, že minister pôdohospodárstva príde s návrhom, ako pomôcť slovenským potravinárom, hovorí Šeliga. 17:08 Ceny energií stúpajú takým spôsobom, že sa vláda nemôže tváriť, že sa nás to netýka, hovorí Šeliga. 17:06 Verím, že prejde dohoda a túto tému uzatvoríme. Vzhľadom na to, aký malý vplyv to bude mať na život Slovákov, tak veľmi veľa času tomu venujeme, hovorí Šeliga. 17:06 Môže, ale verím, že neohrozí. Ak nás nebude dosť tak nájdeme iný termín, hovorí o hlasovaní o obrannej dohode s USA Juraj Šeliga. 16:45 Je tam viacero bodov, sú tam rôzne pozmeňovacie návrhy, je tam aj zmluva s USA, hovorí poslanec Sme rodina Peter Pčolinský.

01 - Modified: 2024-04-10 11:03:10 - Feat.: - Title: Vyjadrenia pred koaličnou radou 02 - Modified: 2024-04-08 10:15:03 - Feat.: - Title: Danko je pripravený rokovať o zmenách v koalícii. Politická mapa sa zásadne mení, hovorí šéf SNS 03 - Modified: 2024-04-05 13:11:22 - Feat.: - Title: Keď má prezident slabé právomoci, tak prečo je toľko napätia okolo jeho voľby? (komentár) 04 - Modified: 2024-03-12 14:47:47 - Feat.: - Title: Korčok sa pustil do koalície kvôli zmenám v RTVS: Idú až za hranu. Veľmi dobre vedia, že prekračujú hranice 05 - Modified: 2024-03-08 11:32:53 - Feat.: - Title: Vládna koalícia zásadne zlyháva v oblasti rovnosti a rešpektu k ženám, tvrdí PS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:40