StoryEditor

KS odročil pojednávanie v prípade kartelovej dohody a pokuty PMÚ

28.11.2007, 13:43
Autor:
TASRTASR

Na neurčito odročil dnes Krajský súd (KS) v Bratislave pojednávanie v kauze rekordne vysokej pokuty Protimonopolného úradu (PMÚ) šiestim spoločnostiam za údajnú kartelovú dohodu.
Počas dnešného dňa boli vypočutí zástupcovia všetkých siedmich strán - šiestich slovenských a zahraničných stavebných firiem na strane jednej a PMÚ na strane druhej strán. Súd pojednávanie odročil na neurčito s tým, že mu sporné strany predložia prípadné ďalšie návrhy na dokazovanie písomne. "Po oboznámení sa s týmito návrhmi súd vytýči termín ďalšieho pojednávania," informoval dnes TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.
Dnešné prvé pojednávanie v tejto kauze sa začalo o 9.00 h a trvalo niekoľko hodín. KS v rámci pojednávania rozhoduje o sankcii voči spomínaným šiestim stavebným firmám, ktorým PMÚ udelil minulý rok pokutu 1,35 miliardy korún za to, že údajne koordinovali svoje cenové ponuky vo verejnej súťaži na výstavbu diaľnice pod Vysokými Tatrami. Dnešné pojednávanie sa konalo bez prítomnosti verejnosti.
PMÚ konkrétne pokutoval spoločnosti - Doprastav, Skansku, košické Inžinierske stavby a ďalšie tri zahraničné spoločnosti.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 14:48