StoryEditor

Od Tomanovej čakám viac

11.07.2007, 00:00

Ako hodnotíte novú vládu na čele so Smerom?
-- Mne naplnila všetky moje očakávania. Aj čo sa týka spolupráce s odborármi. Pre odborárov je však horšie pracovať s takou vláde akou je vláda Smeru, lebo je ústretová. Choďte a kritizujte ju, keď je taká ústretová! Ja som nikdy nemal rád vládu, ktorá mi šla poruke. Mnohé veci ešte nie sú dotiahnuté, napríklad zdravotníctvo. Niečo sa urobilo, ale toto tápanie...
Čo vás na novej vláde sklamalo?
-- Najviac som sklamaný zo sociálnej oblasti. Čakal som, že naša ministerka Tomanová, ktorú dlhé roky poznám a vážim si ju, sa nenechá zastrašiť a bude aktívnejšia.
Ešte ako poslanec ste hovorili, že KSS má dobrý program pre ľudí. Vrátia sa komunisti do parlamentu?
-- Áno, samozrejme. Veď to vidíte aj u našich susedov. My to máme v krvi. Predsa len máme blízko k tomu Rusku. Oslovuje to aj mladých. Pozorujem, že im to nie je až také cudzie. Výhodou je, že už nepoznajú minulosť. Nevedia, čo je to kolektivizácia. Program je zaujímavý a nie je zlý.
V čase, keď ste boli poslancom, sa riešila aj otázka doživotnej renty pre bývalých politikov. Mal by sa štát takto o nich starať?
-- Iné krajiny sa nehanbia postarať sa o svojich politikov. Stretávam sa tu u nás s jedným bývalým americkým senátorom, ktorý je teraz na dôchodku. Keď som mu ukázal moju chalúpku, opýtal sa ma: " Ty bývalý senátor bývaš v tomto? A jazdíš na Felícii?" Celkovo, hanbím sa, keď počúvam úbohé reči o tom, ako nevedia exprezidentovi prísť na meno. Má dôchodok 19-tisíc. On sa o nás staral! Malo by sa to zmeniť, ale malo by to prísť v inom čase.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 11:39