TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Matovič, Kollár, Sulík a Kiska pokračujú v rokovaniach. Deliť si majú posty

06.03.2020, 13:10
Autor:
TASRTASR
Budúci týždeň by sa už mohli začať stretávať jednotlivé pracovné skupiny.

Prípadní koaliční partneri Igor Matovič (OĽaNO), Boris Kollár (Sme rodina) a Richard Sulík (SaS) pokračujú v rokovaniach. Hovoriť by mali o prerozdelení rezortov či o jednotlivých pozíciách.

Líder OĽaNO Igor Matovič, ktorého prezidentka Zuzana Čaputová poverila zostavením vlády, sa v piatok dopoludnia stretol s predsedom Sme rodina Borisom Kollárom.

Následne by mal rokovať s predsedom SaS Richardom Sulíkom. Líder strany Za ľudí Andrej Kiska by mal byť mimo Bratislavy.

Podľa Kollára by mali lídri rokovať aj počas nasledujúcich dní. Pripustil, že budúci týždeň by sa už mohli začať stretávať jednotlivé pracovné skupiny. Tie by sa mali zaoberať viacerými témami v jednotlivých oblastiach.

Prípadní koaliční partneri sa stretli po prvý raz vo štvrtok večer. Po rokovaní informovali, že sa dohodli na viacerých opatreniach ako napríklad na princípe otvoreného vládnutia a otvorenosti voči opozícii, na tom, že vláda nebude rušiť sociálne výhody, na tom, že všetky výdavky ministerstiev a štátnych podnikov nad jeden milión eur posúdi Útvar hodnoty za peniaze (ÚHP).

Zhodli sa aj na vytvorení fondu na podporu investigatívnej žurnalistiky. O tom však ešte podľa Matoviča budú rokovať. Rovnako sa mali dohodnúť na príprave balíčka opatrení na zlepšenie podnikateľského prostredia bez dopadu na štátny rozpočet.

V pondelok by sa mala stretnúť pracovná skupina, ktorá má hovoriť o výstavbe nájomných bytov. Na tej trvá Sme rodina. Lídri strán majú o téme hovoriť s odborníkmi. Matovič chce počuť, či má takýto návrh potenciál a či je možné získať financie na takéto verejné investície.

01 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 02 - Modified: 2024-04-04 17:54:03 - Feat.: - Title: Kauzy exprezidentov: Gašparovič odmietal vymenovať generálneho prokurátora, Kisku dobehli daňové podvody 03 - Modified: 2024-04-04 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostáva im vysoké postavenie, ochranka aj doživotná renta. Ako si žijú exprezidenti? 04 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 05 - Modified: 2024-04-03 12:46:40 - Feat.: - Title: Analytik Mislovič pre HN: Nižšia účasť by pomohla Ivanovi Korčokovi. Peter Pellegrini má širšiu bázu voličov
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 11:20