StoryEditor

Fico bude s Frattinim bilancovať program návštevy

12.10.2007, 15:53
Autor:
TASRTASR
Robert Fico bude s Francom Frattinim v sobotu 13. októbra na pracovných raňajkách v priestoroch Úradu vlády SR v Bratislave bilancovať program jeho trojdňovej oficiálnej návštevy Slovenska.

Frattini, ktorý je podpredsedom Európskej komisie (EK) a komisárom pre oblasť spravodlivosti a vnútra a súčasne aj hlavným eurokomisárom pre oblasť rozširovania schengenského priestoru, počas svojej návštevy SR uskutočňuje stretnutia s predstaviteľmi vlády SR a absolvuje návštevy hraničného pracoviska v Sobranciach a slovensko-ukrajinského hraničného priechodu vo Vyšnom Nemeckom.

Obaja predstavitelia počas spoločného rozhovoru zhodnotia aktuálny stav na budúcej schengenskej hranici Slovenska s Ukrajinou a jednotlivé aspekty pohybu na tejto hranici v nadväznosti na výsledok rozhodnutia o vstupe SR do schengenského priestoru, ktorý sa očakáva na budúci mesiac. Predseda vlády SR bude podpredsedu EK tiež informovať o prípravách Slovenska na vstup do Európskej menovej únie a konkrétnych krokoch vlády v súvislosti s cieľom zaviesť na Slovensku jednotnú európsku menu od roku 2009.

Informácie TASR poskytol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
28. apríl 2024 13:11