StoryEditor

Pellegrini reaguje na Matoviča: Zo mňa si nebude robiť fackovacieho panáka. Nezvláda situáciu, potrebuje obeť

08.04.2020, 16:50
Autor:
mahomaho
Premiér Igor Matovič kritizoval svojho predchodcu kvôli tomu, že nezaviedol povinnú karanténu pre všetkých, ktorí sa vracajú zo zahraničia.

Premiér Igor Matovič kritizoval svojho predchodcu Petra Pellegriniho za jeho kroky v súvislosti s pandémiou koronavírusu. 

​Pellegrini by si mal podľa Matoviča spytovať svedomie za to, že nariadil ľuďom vracajúcim sa zo zahraničia individuálnou dopravou len domácu karanténu.

Matovič tvrdí, že dôsledkom toho je v súčasnosti výskyt koronavírusu v rómskych osadách. 

"Je to Pellegrini, kto to spôsobil. On povedal, že tí ľudia nemusia ísť do karantény," uviedol premiér na dnešnom brífingu. 

Pellegrini: Prečo to vláde trvalo tak dlho?

Pellegrini následne reagoval na Matovičove slová s tým, že od prebratia vlády mal dostatok času, aby povinnú karanténu rozšíril. 

"Od 21. marca v tomto štáte už nerozhoduje Pellegrini, rozhoduje Matovič. Individuálny občan mohol prísť na Slovensko a ísť do domácej karantény ešte v nedeľu. Ak to pán Matovič predvídal, prečo trvalo vláde tak dlho, že pravidlo o povinnej karanténe začalo platiť až v pondelok?" Pýta sa expremiér.

Pellegrini dodal, že ak by jeho vláda pokračovala, tak by zrejme v krátkom čase prijal aj karanténu pre ľudí, ktorí prišli na Slovensko individuálnou dopravou.

Exministerka vnútra Denisa Saková dodala, že prvé pohyby návratu Rómov na Slovensko boli evidované tri dni pred koncom Pellegriniho vlády. A nárast začal kulminovať 27. marca, teda šesť dní po nástupe vlády Igora Matoviča. 

Pellegrini: Nech si neberie moje priezvisko do úst

Pellegrini na Matovičovu adresu poznamenal, že situáciu nezvláda.

"Ten človek jednoducho nezvláda situáciu. Potrebuje mať nejakú obeť, všetci sú zlí. Zo mňa si nebude robiť fackovacieho panáka, nech si neberie moje priezvisko do úst. Ja som robil najlepšie, ako som vedel," dodal.

"Ak sa vám zdá, že svoju funkciu nezvládate, kľudne to nechajte robiť niekomu, kto si na to trúfne," odkázal následne Pellegrini Matovičovi.

Reakciu bývalého predsedu vlády Petra Pellegriniho si môžete pozrieť tu:

01 - Modified: 2024-04-19 15:30:00 - Feat.: - Title: Hviezdny zámer Šimkovičovej: Bude z dupnutia Hlasu nakoniec len vírenie prachu? 02 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 03 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 04 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 05 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:06