Boris KollárTASR/M. Svítok
StoryEditor

Kollár: Do programového vyhlásenia sme dostali aj výstavbu nájomných bytov

19.04.2020, 12:42
Autor:
TASRTASR
Predseda parlamentu súhlasí, že ľudia musia vidieť svetlo na konci tunela, preto je za otváranie obchodov.

Kým predchádzajúca vláda robila Programové vyhlásenie vlády (PVV) "za slnečného počasia“, tá súčasná čelila enormnému tlaku v dôsledku pandémie nového koronavírusu, no i tak si svoje povinnosti v prípade PVV splnila načas a veľmi dobre.

​V diskusnej relácii TA3 V politike to uviedol predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

Za stranu Sme rodina uviedol, že v PVV je všetko, na čom hnutie nástojilo a považuje to za piliere svojho programu.

Aj nájomné byty

"Teším sa z toho, že to, čo sme napríklad v prípade exekučnej amnestie roky navrhovali, sa bude môcť uskutočňovať. Rovnako sme do PVV dostali zrušenie doplatkov za lieky pre slobodné matky či dôchodcov, a samozrejme aj výstavbu nájomných bytov,“ povedal v televíznej diskusii.

Uistil, že napriek ambicióznym plánom a zhoršenej ekonomickej situácii v dobe s pandémiou sa netreba báť zvyšovania daní. "Dane sa zvyšovať nebudú," vyhlásil Kollár.

Ekonomická situácia 

Je presvedčený, že ekonomiku po koronakríze sa podarí naštartovať a peniaze priniesť práve masívnym investovaním do veľkých infraštruktúrnych projektov a výstavby nájomných bytov.

Predseda parlamentu zároveň súhlasí, že ľudia musia vidieť svetlo na konci tunela, preto je za otváranie obchodov.

"No som za jasný plán, kedy, aký typ a za akých podmienok sa budú otvárať obchody," zdôraznil. Verí, že premiér v nasledujúcich dňoch takýto plán predstaví. Upozornil, že opatrenia musia byť flexibilné a reagovať aj na prípadné zhoršenie epidemiologickej situácie.

"Zhluk nešťastných náhod"

Kollár sa tiež vyjadril k rizikám šírenia infekcie v zariadeniach pre seniorov. Zvýšený prenos nákazy a mortalita v dôsledku koronavírusu medzi klientmi domovov sociálnych služieb podľa neho zrejme nie je výsledkom hrubo zanedbaných opatrení, skôr zhlukom nešťastných náhod, keďže stopercentne zabrániť prenosu infekcie sa nedá.

Šéf Sme rodina v diskusii takisto odmietol špekulácie o rozkoloch vo vláde. "Môžem ubezpečiť ľudí, žiadne rozkoly neexistujú," povedal.

Mediálne prestrelky i vyhlásenia na sociálnych sieťach dáva líder Sme rodina do súvislosti so snahou sformulovať obsah PVV podľa predstáv jednotlivých strán v koalícii.

01 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 03 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 04 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 05 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:51