TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

"Hnusobu sme zastavili." Mistrík oznámil, že permanentný krízový štáb končí

12.06.2020, 17:55
Autor:
redredTASRTASR
Permanentný krízový štáb bol podľa štatútu, ktorý prijala vláda, viazaný na núdzový, mimoriadny alebo výnimočný stav.

Pravidelné zasadnutia permanentného krízového štábu sa sobotným (13. 6.) uplynutím núdzového stavu končia, zostáva však v pohotovosti. Potvrdil to potvrdili člen permanentného krízového štábu Robert Mistrík a Úrad vlády. V statuse na Facebooku nazval svoj príspevok "Hnusobu sme porazili."

Ako priblížil Mistrík, permanentný krízový štáb bol podľa štatútu, ktorý prijala vláda, viazaný na núdzový, mimoriadny alebo výnimočný stav.

"Tým, že sa zajtra končí núdzový stav, tak permanentný krízový štáb sa v podstate, ako povedal premiér, dostáva do stavu hibernácie, čiže keby náhodou zase prišlo k núdzovému alebo výnimočnému stavu, zase sa môže oživiť," vysvetlil.

"Veľká vďaka celému tímu, kde som mimochodom pred tromi mesiacmi až na jedného človeka nielenže nikoho nepoznal, ale nikdy predtým ani nestretol. Na konci sme boli zohratý, zomknutý, jednoliaty a zocelený tím, lekári, manažéri, vojaci, policajti, požiarnici, poslanci, úradníci, vedci a zopár ďalších profesií. V tomto tíme som zažil Slovensko z neuveriteľne vrelej, ľudskej, obetavej, profesionálnej a odbornej stránky. Bola to aj pre mňa vysoká škola sily ľudského spoločenstva," dodal Mistrík.

Permanentný krízový štáb zriadil predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) 23. marca s cieľom vyhodnocovať informácie a koordinovať činnosti v rámci zabezpečovania odporúčaní a prijímania opatrení, ktoré mali zamedziť šíreniu nového koronavírusu. Jeho zriaďovateľskú listinu a štatút prijala vláda koncom apríla.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 00:11