TASR/Michal Svítok
StoryEditor

Ubezpečujem premiéra, že poslanci zo Za ľudí nie sú na predaj, tvrdí Žitňanská

06.07.2020, 12:52
Autor:
TASRTASR
Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga nepovedal, ako by poslanci hnutia hlasovali pri odvolávaní Kollára.

Predsedníčka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská ubezpečuje premiéra Igora Matoviča aj verejnosť, že poslanci klubu nie sú na predaj. Uviedla to v reakcii na slová premiéra o tom, že v prípade koalície, ktorá by mala 78 poslancov, by si mohol troch z nich niekto kúpiť.

Matovič o "stiahnutí chvosta"

Premiér tiež cez víkend povedal, že SaS a Za ľudí v prípade odvolávania Borisa Kollára (Sme rodina) z funkcie predsedu parlamentu "stiahnu chvost". SaS nechcela slová premiéra komentovať.

"Pokiaľ ide o vyjadrenia pána premiéra o kupovaní poslancov, môžem ubezpečiť jeho aj verejnosť, že poslanci klubu Za ľudí nie sú na predaj," uviedla pre TASR Žitňanská.

Podpredsedníčka strany a vicepremiérka Veronika Remišová zase nesúhlasí s odkazmi cez médiá. O celej záležitosti bude podľa svojich slov hovoriť na Koaličnej rade. "Premiér by mal jednotlivých členov koalície spájať a zjednocovať, nie rozdeľovať," doplnila.

SaS Matovičove slová nekomentuje. "Tieto dehonestujúce výroky sú v prvom rade vizitkou ich autora a nebudeme ich komentovať," uviedol hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Počkajú si na stanovisko

Predsedníčka klubu Anna Zemanová uviedla, že ak by prišiel opozičný procedurálny návrh súvisiaci s odvolávaním Kollára, hlasovať zaň poslanci SaS nebudú. Ak by nastala situácia, že by sa hlasovalo o odvolávaní Kollára, poslanci si podľa Zemanovej zvolajú klub a dohodnú ďalší postup.

Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga v pondelok nepovedal, ako by poslanci hnutia hlasovali pri odvolávaní Kollára. Chce počkať na stanovisko Sme rodina a počkať, či vôbec k odvolávanou dôjde. "Strana Za ľudí zotrváva na svojom stanovisku o vyvodení politickej zodpovednosti predsedom NR SR Borisom Kollárom," povedala v tejto súvislosti Žitňanská.

​Matovič je podľa svojich slov presvedčený, že v prípade odvolania Kollára z funkcie by hnutie Sme rodina odišlo z vlády. Vládna koalícia má v parlamente 95 poslancov, v prípade odchodu hnutia Sme rodina by jej ostalo 78 poslancov.

Boris Kollár pripustil odchod z koalície v súvislosti s výzvami na jeho odstúpenie z postu predsedu parlamentu pre kauzu jeho diplomovej práce.

01 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 02 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 07:18