StoryEditor

NAKA zadržala Krajmera, exšéfa protikorupčnej jednotky vyviedli z domu v putách

10.09.2020, 19:07
Autor:
redredTASRTASR
Zásah u Róberta Krajmera má súvisieť s kauzou Fatima.

Polícia zadržala vo štvrtok večer bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera.

Policajti ho podľa informácií TASR vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách. Upozornila na to TV Markíza. Zásah má súvisieť s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne.

​Polícia k zásahu informácie neposkytuje. "Môžeme potvrdiť, že NAKA vykonáva procesné úkony. Bližšie informácie v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

V súvislosti s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne obvinil vyšetrovateľ päť osôb.

​Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Vo štvrtok to uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Tú ešte v stredu vypočúvali na nitrianskej expozitúre NAKA.

Spolu s ňou bol predvedený aj jej svat Peter Vasko, expolicajt Milan Žáčik, trenčianska advokátka Anna Žedéyiová i doterajší svedok v kauze Michal Vida.

Kauza Fatima

Kauza Fatima sa vlečie už dlhé roky. Tohto známeho baru v Trenčíne sa v minulosti chcela zmocniť mafia na čele s dnes už mŕtvym Petrom Čongrádym. Michal Vida, ktorý tvrdil, že bol súčasťou Čongrádyho skupiny, v minulosti opísal, ako mala Monika Jankovská ešte ako sudkyňa vziať úplatok za rozhodnutie, ktoré sa týkalo odsudzujúceho rozsudku voči pôvodnému majiteľovi baru Ondrejovi Janíčkovi.

S uvedeným barom sa pred časom spájalo aj meno manželky Róberta Krajmera. Médiám sa podarilo v marci 2018 zistiť, že Mária Krajmerová vtedy podnik spravovala. Robila tak cez spoločnosť BATA a.s., v ktorej zastávala post predsedníčkou predstavenstva.

Jej muž v tom čase stále zastával významnú pozíciu v NAKA. Opustil ju po tlaku verejnosti po tom, ako vysvitlo, že bol neodôvodnene na mieste vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Krajmer podniká so spoluobvineným

Podľa informácií HN má Krajmer má blízko k mužovi, ktorého polícia podľa televízie Markíza v týchto dňoch obvinila z ovplyvňovania v prípade Fatima. Ide o expríslušníka Národnej kriminálnej agentúry Milana Žáčika.

Dvojica spolu figuruje vo firme Ronie s.r.o., ktorá sídli v Trenčíne. Vznikla v januári tohto roka. S Krajmerom ju zakladala Jana Žáčiková, ktorú 22. júla 2020 v orgánoch spoločnosti vystriedal Milan Žáčik.

01 - Modified: 2024-05-02 07:59:53 - Feat.: - Title: Pri zmenách v NAKA bude snahou, aby prípady zostali rovnakým policajtom 02 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 03 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 04 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch 05 - Modified: 2024-03-16 16:30:27 - Feat.: - Title: NAKA zadržala počas protidrogovej akcie 11 osôb aj výrobňu heroínu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
05. máj 2024 09:43