StoryEditor

Ide o vydieranie ľudí zo strany Matoviča, kritizuje Pellegrini možný lockdown

21.10.2020, 11:00
Autor:
redred
Šéf strany Hlas tvrdí, že premiér sa snaží tlačiť občanov k múru.

Hrozenie občanom lockdownom je snaha vystrašiť ich. Vláda nepozná odpovede na otázky samospráv o zabezpečení a priebehu plošného testovania. Na stredajšej tlačovej konferencii to vyhlásil líder strany Hlas-sociálna demokracia a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini s nezaradeným poslancom Jánom Ferenčákom.

Pellegrini pri plošnom testovaní hovorí o vydieraní. „Lockdown je snaha vystrašiť občanov a tlačiť ich k múru,“ podotkol.

Tvrdí, že premiér Igor Matovič (OĽANO) riadi od začiatku štát spôsobom, „ak neposlúchate, tak budete potrestaní“, a myslí si, že je sultán s neobmedzenou mocou. Pellegriniho mrzí, že vláda odmieta prísť do parlamentu a zodpovedať otázky poslancov.

Skonštatoval, že účelom testovania nemá byť predbiehanie sa, koľko percent ľudí sa príde otestovať. Rozumie tomu, že čím viac ľudí príde, tým väčšia je šanca odhaliť infikovaných.

​No premiér Matovič podľa Pellegriniho vníma akciu ako referendum o svojej osobe, a preto chce čo najväčšiu účasť.

Ferenčák hovorí, že ak vláda upúšťa od myšlienky plošného testovania a zvažuje lockdown, je to výsledok toho, že nedokázala zodpovedať otázky samospráv k testovaniu. Doteraz podľa jeho slov napríklad Kežmarok nikto nekontaktoval a neinformoval.

To, že dnes vláda prišla na to, na základe otázok od samospráv, že spustiť takéto masové testovanie v takom rozsahu je nereálne, smeruje práve k tomu výsledku, že zvažuje ustúpiť od zámeru plošného testovania,“ povedal.

Akciu považuje za nereálnu aj vzhľadom na množstvo ľudí, ktorých bude treba otestovať, a množstvo potrebného personálu. Tvrdí, že napríklad v Kežmarku by museli vykonať za hodinu 50 odberov.

01 - Modified: 2024-04-23 11:47:01 - Feat.: - Title: Do webu Českej tlačovej kancelárie sa nabúrali hackeri. Vymysleli si správu o atentáte na Pellegriniho 02 - Modified: 2024-04-13 14:06:52 - Feat.: - Title: Pellegrinimu zablahoželal k víťazstvu v prezidentských voľbách aj čínsky prezident 03 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 04 - Modified: 2024-04-13 05:28:52 - Feat.: - Title: Podporili sme Pellegriniho aj preto, že nešiel cestou boja, tvrdí Šimkovičová 05 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:45