StoryEditor

"Rozhodli sa založiť republiku odznova." Politici reagujú na zadržanie Zoroslava Kollára

28.10.2020, 10:58
Autor:
redred
V stredu ráno zasahovali príslušníci NAKA na viacerých miestach na Slovensku.

Igor Matovič (premiér, OĽaNO): Ľuďom sme sľúbili, že tu bude platiť zákon pre každého rovnako. Policajti a prokurátori budú mať rozviazané ruky a pôjdu po zločincoch a zločine ako po údenom. Napĺňame, to čo sme sľúbili.

Bolo to príjemné čítanie, keď mi pípal mobil, že jeden sudca vo väzbe, druhý sudca vo väzbe. Myslím si, že takto to raz očistíme a tým statočným vyšetrovateľom a prokurátorom by som chcel zložiť klobúk dolu, lebo takto na 102. výročie republiky sa zrejme rozhodli založiť republiku odznova.

Veronika Remišová (vicepremiérka, Za ľudí): Na Zoroslava Kollára som políciu upozorňovala už v roku 2019, keď som podávala podnet v súvislosti s bývalým policajtom NAKA Krajmerom a takisto v súvislosti s Bödörom. Spoločne podnikali, vo firme figurovala aj Krajmerova manželka. 

V kauzách korupcie na súdoch naďalej prebieha vyšetrovanie a ja dúfam, že aj vďaka úsiliu našej ministerky Márie Kolíkovej sa nám podarí justíciu na Slovensku očistiť.

Mária Kolíková (ministerka spravodlivosti, Za ľudí): Nijako ma neteší, že sa zvyšuje počet zadržaných, väznených, stíhaných osôb v justícii, či už sú to sudcovia, advokáti, alebo prokurátori. S ohľadom na rozsah to ukazuje, že ide o systémovú záležitosť, a preto je potrebná aj systémová zmena.

Nielen preto, aby sme mohli uveriť, že orgány ochrany práva – či už sú to súdy, alebo prokuratúra – stoja na strane spravodlivosti a že advokáti sú určitou predĺženou rukou spravodlivosti, ale aj preto, aby sme naozaj systém nastavili a urobili ho funkčným na naplnenie jeho poslania slúžiť spravodlivosti.

Roman Mikulec (minister vnútra, OĽaNO): Musím oceniť prácu vyšetrovateľov, ktorí stoja za dnešnou akciou a musím vyjadriť vďaku za ich prácu. Aj občania majú možnosť vidieť, že policajný zbor sa nevenuje len testovaniu a Covidu, ale aj veciam, ktorým sa venovať má.

Juraj Šeliga (podpredseda parlamentu, Za ľudí): Procesne si musíme počkať na informácie polície, ale zadržanie Zoroslava Kollára je dobrý signál, že po zmene vlády žiadni nedotknuteľní neexistujú a orgány činné v trestnom konaní majú konečne voľné ruky.

Sľúbili sme tvrdý postup proti korupcii a proti mafii. A ja som nesmierne rád, že v tejto oblasti sľub plníme rázne. 

Daniel Lipšic (bývalý minister vnútra): Od rána mi volalo alebo písalo veľa ľudí z právnického prostredia, že si nikdy nemysleli, že k zásahu voči Zoroslavovi Kollárovi niekedy príde. Ja som však tomu vždy veril. Dnes je jedinečná šanca – asi prvýkrát za tridsať rokov – vyčistiť tento Augiášov chliev. Dnes je jedinečná šanca na reštart tohto štátu.

Oligarchovia, biele goliere, skorumpovaní politici a sudcovia, však tento boj ešte nevzdali. Nesmieme ho teda vzdať ani my.

Článok budeme aktualizovať o ďalšie reakcie.

01 - Modified: 2024-03-12 08:58:11 - Feat.: - Title: Pokračuje súdny proces v kauze, kde čelí obžalobe aj Zoroslav Kollár 02 - Modified: 2024-02-13 09:00:31 - Feat.: - Title: Začal sa súdny proces so Zoroslavom Kollárom. Nemá záujem uzavrieť dohodu o vine a treste 03 - Modified: 2024-01-18 13:27:18 - Feat.: - Title: Reakcie politikov na prejav prezidentky Čaputovej 04 - Modified: 2023-12-18 11:50:45 - Feat.: - Title: Špecializovaný trestný súd odročil pojednávanie so Zoroslavom Kollárom na budúci rok 05 - Modified: 2023-10-19 22:00:00 - Feat.: - Title: Zoroslav Kollár hovorí o Pčolinského veriteľoch, ten sa k nim nevyjadruje. Dlhu stotisíc eur sa už zbavil
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 13:45