TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Fico kritizuje Matoviča: Keď má útočiť na Smer, je plný života ako trnavský jogurt

10.11.2020, 14:28
Autor:
mahomaho
Šéf Smeru hovorí o politickej objednávke v súvislosti s poslednými udalosťami.

Predseda Smeru Robert Fico kritizuje premiéra Igora Matoviča za jeho vyhlásenia na adresu opozičných predstaviteľov.

Podľa neho ide o vyhrážky, ktoré majú byť dôkazom politickej objednávky nedávnych udalostí.

Fico okrem Matoviča reagoval aj na exprezidenta Andreja Kisku. Obaja sa vyjadrovali k akcii Očistec, pri ktorej boli zadržaní bývalí predstavitelia polície.

"Igor Matovič je ako Andrej Kiska. Keď mal Kiska vysvetľovať svoje daňové a pozemkové podvody, bolelo ho pri srdiečku. Keď má útočiť na Smer, je zdravý ako tatranský kamzík," hovorí Fico.

"Keď mal Matovič vysvetľovať zneužívanie vlastnej matky na daňové podvody, utiekol na rok z Národnej rady a šúchal nožičkami v psychiatrickej liečebni. Keď má útočiť na Smer, je plný života ako trnavský jogurt," pokračuje šéf opozičného Smeru.

Matovič: Na ich mieste by som bol ticho

Premiér dnes v relácii Braňo Závodský Naživo odmietol, že by v prípade zatýkania bývalého vedenia polície či iných verejných činiteľov malo ísť o politickú objednávku.

"Nemá to nič s politikou. Neregistrujem v civilizovanom svete štát, kde by sa takto v priebehu pár mesiacov dokázalo, ako odovzdané v rukách mafie súdnictvo, políciu a prokuratúru," hovorí Matovič.

Podľa premiéra ide o zlé zrkadlo toho, čo tu bolo posledných 12 rokov. "Ja by som na mieste pánov Fica, Kaliňáka a Pellegrniho bol teraz radšej tichučko a šúchal nožičkami," povedal.

"Na ich mieste by som si užíval pobyt na slobode, lebo nikdy nevieš, na koho to dopadne," dodal Matovič.

Kiska: Fico vedel, čo polícia robí

K akcii Očistec sa v pondelok vyjadril aj exprezident Andrej Kiska. Uviedol, že vedel o tajných konšpiračných poradách Norberta Bödöra.

Kiska tiež povedal, že Fico vždy "presne vedel, čo polícia robí proti jeho politickým oponentom".

Exprezident sa pýta, kto dával polícii politické objednávky.

01 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 04 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 05 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 14:30