Milan KrajniakHN / Peter Mayer
StoryEditor

Boli to opatrovateľky, často dámy v rokoch, tvrdí Krajniak o návštevách Kollára

28.11.2020, 13:10
Autor:
TASRTASR
Minister práce Milan Krajniak diskutoval s poslancom Erikom Tomášom aj o návštevách predsedu parlamentu.

Deti rodičov, ktorí by nesúhlasili s ich otestovaním na prítomnosť nového koronavírusu, by mohli vo vzdelávaní pokračovať naďalej dištančnou formou.

V relácii RTVS Sobotné dialógy to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

Systém výučby by sa podľa neho dal nastaviť aj tak, aby sa hodina realizovala prezenčne aj dištančne zároveň.

Jeho oponent v diskusii, nezaradený poslanec Národnej rady pôsobiaci v strane Hlas-SD Erik Tomáš, by sa však namiesto testovania detí a ich príbuzných radšej priklonil k otváraniu škôl tam, kde to dovoľuje epidemiologická situácia.

Krajniak hovorí o pozitívnom príklade

"Školy, ktoré sa teraz idú pretestovať spolu s rodičmi a príslušníkmi domácností – tam je ľudí viac ako jeden milión, možno 1,5 milióna, a ja to veľmi podporujem," povedal Krajniak na margo toho, že riešeniami situácie s pandémiou nového koronavírusu sú buď len lockdown, alebo masívne plošné testovanie.

Ako pozitívny príklad uviedol testovanie v zariadeniach sociálnych služieb, kde plošné testovanie rezort práce vykonáva od septembra v pravidelných intervaloch.

"Na základe toho sa nám darí zachytávať tie ohniská oveľa skôr, ako by sa rozrástli do vážnejších priebehov," spresnil.

Tomáš sa prikláňa k semaforu

Ako uviedol Tomáš, on by sa v kontexte otvorenia škôl prikláňal skôr k semaforu z dielne šéfa rezortu školstva Branislava Gröhlinga.

"Že tie školy by sa otvárali podľa toho, v akom regióne je aká úroveň nákazy," dodal Tomáš s tým, že to však ministrovi podľa jeho slov "zhodil zo stola" premiér Igor Matovič pre koaličné nezhody so stranou SaS.

Podľa Tomáša by sa z toho nemala robiť revolúcia, deti na prvom stupni základných škôl do školy chodia a poslanec tvrdí, že on nejakú zvýšenú nákazu nebadá.

Kollárove návštevy

Diskutéri sa vrátili aj k návštevám predsedu parlamentu Borisa Kollára v nemocnici.

Tomáš kritizoval, že si Kollár v čase zakázaných návštev v nemocniciach do izby "vodí dámske návštevy".

"Tie dámske návštevy, to boli opatrovateľky, to boli často dámy v rokoch," reagoval Krajniak.

01 - Modified: 2024-04-19 13:19:16 - Feat.: - Title: KDH som za podporu 13. dôchodku nič nesľúbil, reaguje Tomáš na tvrdenia hnutia 02 - Modified: 2024-04-18 11:45:11 - Feat.: - Title: Dôchodcov čaká tento rok 13. dôchodok vo výške 606,30 eura, ohlásil Tomáš. Štát to bude stáť 828 miliónov eur 03 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 04 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 05 - Modified: 2024-04-05 11:27:15 - Feat.: - Title: Fico sa ostro vyhranil voči SaS a PS. Tvrdí, že DPH nezvýši
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 15:12