StoryEditor

Žiga reagoval na obvinenia: Je to výmysel, Bödörovi som žiadne peniaze nedával

03.12.2020, 08:47
Autor:
redredTASRTASR
Peter Žiga tvrdí, že podnikateľa Norberta Bödöra pozná iba zo spoločenských akcií.

Bývalý minister hospodárstva a člen strany Hlas Peter Žiga odmieta obvinenia, že mal vybavovať, aby podnikateľ Norbert Bödör zaplatil 50-tisíc eur, aby nevyšetrovali Žigovho synovca.

Žiga odmieta obvinenia

Žiga reagoval na obvinenia v parlamente. Najprv uviedol, že Štefan Žiga nie je jeho synovec, ale vzdialený príbuzný. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať, pána Bödöra som stretol na viacerých spoločenských akciách. Žiadne peniaze som mu nedával. Nebudem reagovať, pretože je to výmysel a fabulácia," povedal Žiga.

​Dodal, že nikdy neovplyvňoval orgány činné v trestnom konaní. "Všetky obvinenia odmietam a považujem ich za účelovo vyfabulované. Ja som nikdy žiadne orgány činné v trestnom konaní neovplyvňoval, ani vo svoj prospech, ani vo prospech žiadnych mojich príbuzných. V tejto atmosfére, kedy vládni politici odkazujú opozičným politikom, aby šúchali nohami a čakali, kedy pre nich príde polícia, vnímam ako súčasť politického boja. A ja odmietam akékoľvek špekulácie," dodal poslanec.

"V tejto chvíli sa k týmto veciam nemôžem vyjadrovať, pretože neovládam ani nepoznám, čo kto kedy povedal. Som pripravený spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní," odpovedal na otázku, prečo by si Bernard Slobodník vymýšľal úplatok.

"Prosím, rešpektujte, že v tejto chvíli sú zatýkaní ľudia, ktorí hovoria čokoľvek, a ja sa k týmto vyjadreniam vyjadrím až orgánom činným v trestnom konaní," reagoval.

Žigá nevidí dôvod prihlásiť sa na políciu

Žiga odmietol, že možnosť stíhania jeho osoby by bola dôvodom, prečo sa na nedávnom sneme nestal podpredsedom mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Nevidí dôvod prihlásiť sa sám na políciu. "Čakám na bežný postup, ktorý robia orgány činné v trestnom konaní," skonštatoval.

Žigovho príbuzného Štefana Žigu, ktorý je syn jeho bratranca, mali nedávno obviniť z karuselových podvodov. Informuje o tom Denník N s tým, že Bernard Slobodník mal vypovedať o tom, ako v minulosti zobral od podnikateľa Norberta Bödöra úplatok 50-tisíc eur za to, že Národná kriminálna agentúra podvod nebude vyšetrovať. Obvinenie sa tak malo v roku 2016 zahladiť. Vybavovať to mal aj vtedajší minister Peter Žiga.

01 - Modified: 2022-02-27 19:51:15 - Feat.: - Title: Bödör, Kvietik či Kožuch si sadli na lavice obžalovaných. Súd začal pojednávať v megakauze Dobytkár 02 - Modified: 2021-09-24 18:21:35 - Feat.: - Title: Ďalší korupčný škandál : Zadržali a obvinili Štefana Žigu 03 - Modified: 2021-03-01 20:40:10 - Feat.: - Title: Bödör sa stihol zbaviť kultúrnej pamiatky 04 - Modified: 2021-02-03 09:12:48 - Feat.: - Title: Žiga má Rašiho dôveru: Vo firme je len spoločníkom. Veríme v zákonnosť postupov 05 - Modified: 2021-01-15 09:37:38 - Feat.: - Title: Bödör zostane vo väzbe minimálne do apríla, rozhodol súd
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 21:51