TASR/Ján Krošlák
StoryEditor

Jeho atómová bomba proti korone mu vybuchla v rukách, reaguje Pellegrini na Matoviča

05.12.2020, 16:51
Autor:
TASRTASR
Peter Pellegrini tvrdí, že premiér svojimi vyjadreniami len potvrdzuje bezradnosť, ako postupovať v boji s pandémiou.

Predseda vlády Igor Matovič vnáša do riadenia krajiny chaos a ako vždy hľadá vinníkov. Tvrdí to predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Informovala hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Pellegrini tvrdí, že premiér svojimi vyjadreniami len potvrdzuje bezradnosť, ako postupovať v boji s pandémiou. "Jeho atómová bomba proti "korone" mu vybuchla v rukách a zjavne netuší, čo má byť ďalší krok," uviedol Pellegrini v reakcii na vyjadrenia premiéra v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Podľa predsedu strany Hlas-SD by Matovič pomohol tejto krajine a ľuďom, keby odišiel z kresla predsedu vlády a jeho chaotické pôsobenie by nahradila zodpovedná a hlavne manažérska politika.

Matovič v sobotu v diskusnej relácii hovoril nielen o pilotnom testovaní v zhruba desiatke škôl, ale aj o situácii s pendlermi či o plošnom testovaní.

V súvislosti s pendlermi uviedol, že bude žiadať, aby sa ľuďom ospravedlnil človek, ktorý je zodpovedný za rozhodnutie, že od pondelka 7. decembra budú pendleri potrebovať negatívny test na prekročenie hraníc.

Podľa neho toto opatrenie nebolo potrebné a pendleri nepredstavujú až také veľké nebezpečenstvo.

Na otázku, aké vianočné sviatky budú mať Slováci, odpovedal, že žiada odborníkov, ktorí odsúdili plošné testovanie, aby sa postavili pred ľudí a zodpovedali ju.

Opäť zopakoval, že buď sa bude masívne testovať alebo bude lockdown. Rozhodnutie, či bude, nechá premiér na autority, ktoré odmietali plošné testovanie.

01 - Modified: 2024-04-16 07:53:30 - Feat.: - Title: Prieskum: Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, porazil aj Čaputovú. Najmenej ľudí verí Matovičovi 02 - Modified: 2024-04-16 07:55:57 - Feat.: - Title: Sledujeme nebývalý jav. Fico navodzuje romantický príbeh o troch prútoch (komentár) 03 - Modified: 2024-04-15 15:25:58 - Feat.: - Title: Bugár v HNtelevízii: Korčok si to u Maďarov pokazil dávno pred voľbami. Stačiť mohlo jedno vyjadrenie starostu 04 - Modified: 2024-04-14 08:10:34 - Feat.: - Title: Som hlboko znepokojený, reaguje Pellegrini na iránsky útok na Izrael. Chce hľadať mierové riešenie 05 - Modified: 2024-04-13 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Fico spustil kritiku na všetky strany. Šimečka ho vyzval, aby prestal okolo seba kopať
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 10:16