Marián Kotleba, poslanec NR SR, je za cenzúru a v médiách nechce vidieť nič o LGBTI problmatike. „Zavedieme pravidlá na kontrolu obsahu médií, nedovolíme, aby boli deti oblbované zvrátenosťami.“TASR/Jakub Kotian
StoryEditor

Kotleba zvoláva protest v centre Bratislavy. Útočí na Matoviča a bojí sa o Vianoce

11.12.2020, 14:24
Autor:
klkl
Zhromaždenie sa má uskutočniť v stále sa zhoršujúcej pandemickej situácii.

Situácia v súvislosti s pandémiou koronavírusu sa na Slovensku zhoršuje. Krajinu čaká krátko pred Vianocami ďalšie sprísnenie opatrení, denne pribúdajú desiatky obetí a tisíce nakazených. 

Extrémista Marian Kotleba sa v tejto situácii rozhodol zvolať protest proti vláde a protipandemickým opatreniam. A to aj napriek tomu, že protesty zo 17. novembra, na ktorých vystúpil aj on sám spolu s ďalšími členmi jeho strany prispeli k zhoršeniu situácie v krajine. 

​Minimálne jeden z účastníkov posledných protestov a popierač koronavírusu zomrel pár týždňov po protestoch na covid-19. 

"Reštaurácie opäť zavreté. Testovanie pendlerov a školákov nariadené. Ústava znásilnená. Sudcovia zosmiešnení. Ľudia zotročení zas o kus viac," avizuje Kotleba protest, ktorý nazval "Nedajme si zobrať Vianoce." 

​Podľa Kotlebu, ktorý sám covid prekonal, "ide o holé prežitie národa." Za dve hodiny od zverejnenia príspevku o proteste na Facebooku mal takmer 400 zdieľaní.

​Zhromaždenie proti vláde a pandemickým opatreniam zvolal na bratislavské Hodžovo námestie už túto sobotu. A to v čase, kedy platí zákaz zhromažďovania. 

Na zhromaždenie v centre mesta sa pripravuje aj polícia. "Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave v súvislosti so zajtrajším verejným zhromaždením pripravuje bezpečnostné opatrenie, ktoré bude zamerané na ochranu života, zdravia, majetku občanov a verejného poriadku. Do bezpečnostného opatrenia bude vyčlenený dostatočný počet policajtov poriadkovej, dopravnej a kriminálnej polície," informovala HN hovorkyňa polície Lucia Miháliková.

Polícia upozorňuje, že v prípade porušenia nariadení hygienkov, ako je nenosenie rúšok či porušenie zákazu zhromažďovania, môžu úrady udeliť pokutu až do výšky 1 659 eur. 

V prípade, že sa protestu zúčastní osoba, ktorá bola pozitívne testovaná na covid-19, hrozí jej väzenie na štyri až desať rokov za šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby. 

Mesto konanie protestu v takejto situácii kritizuje. "Takýto protest je hazardom so zdravým samotných protestujúcich, ale aj ostatných Bratislavčanov a Bratislavčaniek," konštatuje pre HN hovorkyňa mesta Katarína Rajčanová.

Ako doplnila, mestská polícia je pripravená pomôcť zabezpečiť počas protestu verejný poriadok.

O stanovisko sme požiadali Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

01 - Modified: 2024-04-23 14:02:16 - Feat.: - Title: Bratislavský Slovnaft čakajú v najbližších týždňoch odstávky. Potrvajú až do polovice júna 02 - Modified: 2024-04-20 09:25:30 - Feat.: - Title: "Kto iný, ak nie my?" Proeurópskym protestom v Tbilisi dominovala mládež, odmietajú zákon o zahraničnom vplyve 03 - Modified: 2024-04-20 07:46:00 - Feat.: - Title: Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni 04 - Modified: 2024-04-21 10:56:29 - Feat.: - Title: Príbeh ako z filmu. Margita na sklonku života našla útočisko v bratislavskej knižnici, po smrti jej darovala polovicu majetku 05 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 16:04