TASR - Martin Baumann
StoryEditor

Reakcie na smrť Lučanského: Bol výraznou zmenou k lepšiemu voči Gašparovi, tvrdí Matovič

30.12.2020, 18:48
Autor:
mahomahoTASRTASR
Koaliční aj opoziční politici reagovali na smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský zomrel v stredu po tom, čo sa vo väzbe v utorok pokúsil o samovraždu. Na jeho smrť reagovali koaliční aj opoziční politici.

Igor Matovič (premiér, OĽaNO): Neviem posúdiť skutky, z ktorých bol obvinený, to už zrejme nikto nevyšetrí a dnes sa za tým patrí urobiť bodku. Čo však posúdiť viem, je to, že bol výraznou zmenou k lepšiemu voči policajnému prezidentovi Gašparovi priamo spriahnutému s nitrianskou mafiou a mal som k nemu kvôli tomu rešpekt.

Jeho obvinenie a následná väzba boli pre mňa prekvapením, ale plne som dôveroval a dôverujem elitným vyšetrovateľom, dozorujúcej prokuratúre a súdu.

Robert Fico (Smer-SD): Je hrozné, že generál Lučanský sa stal prvou obeťou politických represálií Matovičovho polofašistického režimu na Slovensku. Ľudia sa posielajú do väzby bez dôvodov na základe udaní nedôveryhodných kajúcnikov a toto všetko slúži len politickým cieľom.

Obeť generála Lučanského otvorí verejnosti oči a bude mať ďalekosiahly dopad na vývoj slovenskej politiky. SMER - SD nechápe, čo p. Kolíková ešte robí na Ministerstve spravodlivosti, prečo mininister vnútra nezačal prešetrovať zodpovedných vyšetrovateľov z NAKA a prečo konečne nový generálny prokurátor nerobí poriadok na totálne nedôveryhodnej špeciálnej prokuratúre.

Milan Krajniak (minister práce, Sme rodina): Policajný exprezident Milan Lučanský zanechal v polícii pozitívne aj menej pozitívne stopy. Okolnosti jeho smrti musia byť dôsledne vyšetrené, aby boli vylúčené všetky pochybnosti, že jeho smrť mohol spôsobiť niekto iný.

Veronika Remišová (vicepremiérka, Za ľudí): Udalosti okolo smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského si nezaslúžia, aby boli zneužívané politikmi.  Politicky sa priživovať na tejto udalosti a zároveň spochybňovať prácu orgánov činných v trestnom konaní považujem za nemorálne. Osobitne v situácii, keď bola prokuratúra aj elitní vyšetrovatelia vedení ľuďmi, ktorí do svojej funkcie prišli za vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho.

Strana Hlas-SD:  Profesionálny život generála Lučanského sa niesol v znamení služby spoločnosti pri odhaľovaní závažnej trestnej činnosti a usvedčovaní najťažších zločincov. Je nešťastné, že už nestihol vyvrátiť všetky pochybnosti, ktoré sa okolo jeho osoby vyskytli a bola spojené s porušovaním prezumpcie neviny a zásad právneho štátu.

Hlas trvá na prísnom vyvodení dôsledkov z tejto situácie. Tým najprirodzenejším je odchod ministerky spravodlivosti z funkcie. Zároveň je potrebné zriadiť parlamentnú vyšetrovaciu komisiu, ktorá odpovie na všetky nejasnosti v tomto prípade.

01 - Modified: 2024-04-18 15:27:41 - Feat.: - Title: Splnili sme sľub o plnohodnotnom trinástom dôchodku, napĺňame programové vyhlásenie, tvrdí Fico 02 - Modified: 2024-04-17 09:36:32 - Feat.: - Title: Celistvosť Ukrajiny je len teória. Rusko jej územie nevráti, vyhlásil Fico na eurovýbore 03 - Modified: 2024-04-17 10:14:20 - Feat.: - Title: Fico ide do Bruselu rokovať o jednotnom trhu, Ukrajine a Izraeli. Oznámil aj letnú návštevu Číny 04 - Modified: 2024-04-16 14:11:36 - Feat.: - Title: Fico hovorí a koná ako geopolitický analfabet, kritizuje PS 05 - Modified: 2024-04-16 12:24:37 - Feat.: - Title: Fico: V Prahe bol pripravovaný rozpad V4, Fialovi sme v Michalovciach nastavili zrkadlo
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 18:45