TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Prenasledovanie novinárky Tódovej začala vyšetrovať polícia. Netuším, kto ju sleduje, hovorí Fico

13.01.2021, 20:52
Autor:
domadoma
Prípad sledovania novinárky nechá preveriť aj minister vnútra Roman Mikulec.

Investigatívnu reportérku Denníka N Moniku Tódovú opäť sledujú, uviedol to dnes podvečer menovaný denník

Nepriamo to mal potvrdiť aj Robert Fico vo svojom komentári. Tódovú malo začiatkom januára vo Vysokých Tatrách sledovať jedno auto s bardejovskou poznávacou značkou, druhé s bratislavskou. 

"Majiteľ chaty volal aj políciu, ten z Bardejova dostal poriadkovú pokutu za zákaz vychádzania, tomu z Bratislavy sa podarilo ujsť. Neviem, kto to bol, polícia mi ich mená nepovedala," povedala Tódová.

Ficov komentár 

Auto s bratislavskou značkou ju malo sledovať aj v hlavnom meste. 

"Dve veľké kamarátky sa v pondelok 21. decembra 2020 vybrali spoločne na PCR test. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nešlo o  kamarátky na život a na smrť – novinárku Moniku Tódovú z Denníka N a sudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Záleskú. Možno išli potom spolu aj na dovolenku," uviedol predseda strany Smer-SD v komentári, ktorý denníku zaslal.

"Predstavovať novinárku M. Tódovú netreba. Váľa sa vo všetkej špine, nenávidí do špiku kosti všetkých, ktorí jej nesedia do jej Sorosovského videnia sveta. Preto bez dôkazov obviňuje, má jediná pravdu a právo na výkon spravodlivosti. Každý, na koho ukáže prstom, má skončiť v base," napísal Fico.

Polícia vo veci vedie trestné stíhanie pre prečin nebezpečného prenasledovania, uviedla to v dnešnom stanovisku. "V predmetnej veci sa v súčasnosti vykonávajú procesné úkony a analyzujú sa získané dáta využiteľné pre proces vyšetrovania, za účelom objasnenia predmetného skutku. Aby nedošlo k zmareniu vyšetrovania, viac informácii momentálne nie je možné zverejniť," uviedla polícia.

Fico na štvrtkovom brífingu povedal, že o teste Tódovej spolu so sudkyňou vedel, lebo bol v rovnaký deň na teste v tom istom zariadení. Poprel, že by mal čokoľvek spoločné so sledovaním Tódovej v Tatrách.

"Ja netuším, či vás niekto sleduje. Ak poviem, že behávate na Železnej studničke, tak vás sledujem? Nie, lebo som vás tam stretol. Jednoducho, mali ste smolu, lebo jednoducho v tom istom zariadení, kde ste si robili test, som si robil test aj ja," povedal Fico. 

Sledovaná bola aj v minulosti 

"Či je M. Tódová sledovaná, R. Fico netuší. Ak by prijal túto mediálnu optiku, tak by za každou svojou fotografiou uverejnenou v médiách musel vidieť tímy sledovateľov," povedal hovorca Smeru Ján Mažgút. 

Prípad sledovania novinárky nechá preveriť aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO).

V roku 2017 novinárku sledovalo takzvané Kočnerovo komando, neskôr k nej člen komanda, ktorý pracoval na úrade práce, bezdôvodne poslal na kontrolu sociálku.

Bola tiež na zozname novinárov, ktorých mal nechať nezákonne lustrovať podnikateľ Norbert Bödör.

01 - Modified: 2024-04-15 14:42:23 - Feat.: - Title: Fico rešpektuje nomináciu Rašiho na post šéfa parlamentu. Tvrdí však, že lepšie by bolo iné riešenie 02 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom 03 - Modified: 2024-04-15 11:47:28 - Feat.: - Title: SaS kritizuje Dolinkovej rezort za nečinnosť, niektoré zámery Fica však víta 04 - Modified: 2024-04-15 14:48:11 - Feat.: - Title: Vláda chystá oddlženie nemocníc a výstavbu novej v Prešove 05 - Modified: 2024-04-15 10:24:01 - Feat.: - Title: Šimečka vyzýva vládu, nech urobí všetko preto, aby mohlo Slovensko čerpať eurofondy naďalej
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 07:22