StoryEditor

Kauza opitých učiteliek bude mať dohru na priestupkovom konaní

23.07.2007, 16:31
Autor:
TASRTASR

rípad dvoch učiteliek, ktoré sa na školskom výlete v máji 2006 v Hronci pri Brezne opili a nechali popíjať aj žiakov, sa nebude pojednávať na súde. Sudkyňa Okresného súdu v Brezne ho odstúpila na priestupkové konanie na banskobystrický Obvodný úrad. Prokurátor voči tomuto uzneseniu nepodal sťažnosť. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Rastislav Remeta.
Učiteľky, 56-ročná Ľubica K. a 38-ročná Dagmar M. z banskobystrickej Základnej školy na Ďumbierskej ulici boli na trojdňovom školskom výlete s deviatakmi. Popoludní popíjali alkoholické nápoje a niektorí žiaci s nimi, 15-ročný Radovan však večer upadol do bezvedomia. Dvaja spolužiaci k nemu včas privolali psovodov, ktorí neďaleko iným deťom predvádzali výcvik služobných psov. Policajti po príchode k chlapcovi zistili, že nedýcha a má slabý pulz. Spolu so špeciálnou pedagogičkou z Bratislavy s kvalifikáciou zdravotnej sestry Radovana oživovali do príchodu záchranky.
Radovan vypil osem až deväť decilitrov bieleho vína a skončil v nemocnici v Brezne, kde o jeho život bojovali lekári. Pri vyšetrení mu namerali v krvi 1,65 promile alkoholu. Požitie alkoholu zistili aj u jeho dvoch spolužiakov. Potvrdilo sa, že Róbert mal v dychu 1,16 promile alkoholu a Lukáš 0,7 promile. Staršej z učiteliek namerali 2,22 promile a mladšej 1,62. Pedagogičky po tejto udalosti prišli vlani v máji o zamestnanie.
Prokurátorka v novembri 2006 podala na obe učiteľky na Okresný súd v Brezne obžalobu z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
08. máj 2024 02:38