StoryEditor

Stredná zdravotnícka škola v Trenčíne si pripomenula 60. výročie založenia

08.12.2007, 15:53
Autor:
TASRTASR

Oslavy 60. výročia Strednej zdravotníckej školy (SZŠ) v Trenčíne vyvrcholili v piatok 7. decembra večer slávnostnou akadémiou v Kultúrnom a metodickom centre Ozbrojených síl SR. Polstoročie založenia si zároveň pripomenul folklórny súbor Véna pri SZŠ, ktorý vznikol pod názvom Holubica mieru. Vyše dvojhodinový program akadémie pripravili pedagógovia a žiaci školy. Škola vydala k výročiu aj 120-stranovú pamätnicu.

"Oslavovali sme dvakrát. Predpoludním pred študentmi denného štúdia, zástupcami ministerstiev školstva a zdravotníctva, Trenčianskeho samosprávneho kraja, mesta Trenčín, zdravotníckych škôl zo Slovenska, stredných a základných škôl v regióne, prišli aj priatelia školy," povedala pre TASR riaditeľka školy Janka Gugová. Večer bol venovaný všetkým zamestnancom, rodičom študentov, folkloristom a sponzorom školy.

Celý program spájalo rozprávanie staručkej školy. "Všetko sa za tých 60 rokov zmenilo. Učitelia, študenti, rodičia, zariadenie školy, pomôcky i učebné odbory. Jediné, čo sa nezmenilo je stará budova našej školy," vysvetlila myšlienku programu Gugová. Podľa jej slov mala SZŠ počas svojej histórie viackrát odísť z pôvodných priestorov. "Bude nám za ňou ľúto, ale máme veľa nových odborov a už nám priestorovo nestačí. Potrebujeme nové učebne, laboratóriá, triedy pre jazyky. Robíme všetko pre to, aby sa škola mohla rozvíjať a to môže iba v novej budove," dodala riaditeľka školy.

Za 60 rokov existencie Strednej zdravotníckej školy opustilo jej brány 7621 absolventov, vystriedalo sa deväť riaditeľov, deväť zástupcov riaditeľa, osem metodických a organizačných vedúcich praxe, počet interných učiteľov dosiahol 145 a externých 447.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 03:00