TASR - Martin Baumann
StoryEditor

Zomrel poslanec Smeru Ľubomír Petrák. Bojoval s vážnou chorobou, premiér hovorí o covide

20.02.2021, 09:35
Autor:
redredTASRTASR
Šéf Smeru Robert Fico včera na tlačovej konferencii povedal, že Petrárk je vo vážnom stave v nemocnici.

Vo veku 59 rokov zomrel poslanec Smeru Ľubomír Petrák, ktorý bojoval s ťažkou chorobou. Na Facebooku to potvrdil bývalý minister práce Ján Richter.

"Odišiel človek, s ktorým som spolupracoval desiatky rokov. Ľubo Petrák bol poctivý a pracovitý kolega a vzorný otec rodiny. Vyjadrujem úprimnú sústrasť celej rodine a blízkym," napísal Richter.

Šéf Smeru Robert Fico včera na tlačovej konferencii povedal, že Petrák je vo vážnom stave v nemocnici. To, akým ochorením trpel, nechcel špecifikovať. Dodal len, že Petrák musel podstúpiť aj chirurgický zákrok.

Poslanec za stranu Za ľudí Tomáš Valášek na Facebooku napísal, že Petrák podľahol covidu. "Dnes Ľubomír Petrák podľahol Covidu. Boli sme na opačných stranách politického spektra, ale stále kolegovia, a to nás spájalo. Úprimnú sústrasť rodine, blízkym a jeho kolegom so strany SMER," napísal Valášek. Svoj status však následne upravil a informáciu o covide z neho vymazal.

Covid ako príčinu úmrtia nepriamo spomína vo svojom vyjadrení sústrasti aj premiér Igor Matovič. "Ľuba Petráka som mal rád. Považoval som ho de facto za omyl v Smere a veľakrát som mu to aj povedal. O život ho pripravil zabijak, ktorý jeho kolegovia bez rúšok na námestiach 17. novembra podlo spochybňovali," napísal premiér s odkazom na protesty proti opatreniam na boj s koronavírusom zo 17. novembra.

Sústrasť vyjadrila aj predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. "Je mi to úprimne ľúto. Poznala som ho osobne, bol síce poslancom za stranu Smer, no počas môjho pôsobenia v opozícii viedol parlamentný výbor pre vzdelávanie, ktorého som bola členkou."

"Napriek tomu, že sme na niektoré otázky mali diametrálne odlišné názory, bol to človek kultivovaného dialógu, človek, ktorý vedel preukázať rešpekt aj kolegom v opozícii, človek ktorý počúval, skrátka politik, s ktorým si viete predstaviť konštruktívnu spoluprácu napriek tomu, že stojíte na opačných brehoch politického spektra," skonštatovala sociálnej sieti.

Každý, kto bližšie poznal Ľubomíra Petráka, musí za ním smútiť. Na sociálnej sieti to napísal predseda Smeru-SD Robert Fico. Pripomenul, že v Petrákovom odchode stráca človeka, ktorý bol 30 rokov jeho nielen politickým kolegom, ale aj osobným priateľom. "Ľubo, odpočívaj v pokoji," odkázal Fico.

"S veľkým pohnutím som prijal smutnú správu o úmrtí dlhoročného kolegu a priateľa Ľubomíra Petráka.
Pandémia svojimi tragickými dopadmi zasahuje celý národ a je našou povinnosťou urobiť všetko preto, aby sme ju porazili," napísal zase Peter Pellegrini.

Správa o úmrtí poslanca Petráka "ľudsky veľmi zasiahla" predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Rodine, pozostalým a blízkym vyjadril úprimnú sústrasť a tiež poďakoval za prácu Petráka ako dlhoročného poslanca NR SR. Podľa Kollára bol výnimočným človekom a odborníkom.

Petrák bol členom predsedníctva Smeru-SD, v minulom volebnom období bol šéfom školského výboru, v súčasnosti zastával funkciu podpredsedu výboru.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 01:40