Veronika RemišováTASR/J. Kotian
StoryEditor

Remišová: Zo všetkých síl sa snažím o to, aby koalícia vydržala. Ale premiér mi to neuľahčuje

11.03.2021, 21:36
Autor:
TASRTASRmahomaho
Neviem si predstaviť väčšiu sebareflexiu ako odchod ministra, hovorí vicepremiérka o oznámení demisie Mareka Krajčího.

Vicepremiérka Veronika Remišová ocenila ročnú prácu ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, ktorý dnes oznámil, že podá demisiu.

"Bol to jeden z mála ministrov, ktorý bojoval v prvej línii," uviedla v relácii Na hrane na TV Joj.

Podľa Remišovej strana Za ľudí poukazovala na to, že riadenie pandémie treba zlepšiť. Tvrdí, že do rezortu je potrebné priniesť novú energiu. 

To, kedy podá Krajčí demisiu, považuje Remišová za podružnú tému. "Neviem si predstaviť väčšiu sebareflexiu ako odchod ministra,“ vysvetľuje.

Premiér to neuľahčuje

Tvrdí, že odchod premiéra Igora Matoviča bola požiadavka SaS. Strana Za ľudí podľa vicepremiérky požadovala, aby sa vyriešili problémy s komunikáciou v koalícii a zlepšilo riadenie pandémie. 

"Zo všetkých síl sa snažím o to, aby táto koalícia vydržala. Ale úprimne povedané, pán premiér mi to neuľahčuje," hovorí Remišová s tým, že je nespokojná so súčasnou situáciou v koalícii.

Tvrdí, že jej riešenie je predmetom rokovaní. Výsledok rokovaní o koaličnej kríze mal byť známy dnes. Napokon sa tak nestalo a koaliční lídri nepredniesli spoločné vyhlásenie.

Rokovania pokračujú

Predseda Sme rodina Boris Kollár a šéf SaS Richard Sulík ešte napoludnie tvrdili, že kríza v koalícii sa skončila.

Avizovaná spoločná tlačová konferencia koalície vo štvrtok nebola. Dôvodom má byť pokračovanie v rokovaniach.

Sulík povedal, že sa na mediálnom vystúpení koalície nezúčastní, potvrdil hovorca SaS Ondrej Šprlák.

Sulík to oznámil po tlačovej konferencii predstaviteľov OĽANO, na ktorej ohlásili postupný odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího z funkcie. Kollár sa na spoločnom vystúpení plánoval zúčastniť, potvrdila jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

Odchod Krajčího až po Sputniku

Premiér Igor Matovič v popoludňajšom vystúpení hovoril, že ďalšie detaily fungovania koalície oznámia lídri spoločne. Krajčí by mal podľa neho odísť z funkcie až vtedy, keď sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie ruskou vakcínou Sputnik V.

Práve ju podľa neho využili koaliční partneri ako zámienku na Krajčího odchod. Premiér dodal, že Krajčí by mal byť vo funkcii ešte niekoľko týždňov aj preto, aby svojmu nástupcovi pomohol a zodpovedne odovzdal rezort.

Sulík vo štvrtok hovoril o "veľmi dobrej" dohode. Po doladení detailov mali dohodu lídri oznámiť verejnosti. Súčasťou dohody má byť podľa Sulíka tzv. memorandum dobrého vládnutia.

01 - Modified: 2024-04-23 12:57:47 - Feat.: - Title: Zmeny vo verejnom obstarávaní sú potrebné. Eurofondy neohrozia, reaguje Raši na tvrdenia Remišovej 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 05 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 09:18