StoryEditor

Csáky: Je mi ľúto, že v prípade Hedvigy M. urobila chyby aj polícia

12.07.2007, 15:51
Autor:
TASRTASR

Predsedovi Strany Maďarskej koalície (SMK) Pálovi Csákymu je ľúto, že v prípadne nitrianskej študentky Hedvigy M. urobila chyby aj polícia. Zároveň odmietol akékoľvek názory na to, že túto kauzu spolitizovala SMK.
Podľa jeho vyjadrenia, ktoré poskytol TASR, za uplynulých 17 rokov boli dva také prípady, kde vstúpili do otvorených procesov premiér a minister vnútra. "Je to prípad Michala Kováča mladšieho a prípad Hedvigy. Myslím si, že predseda vlády Robert Fico aj minister Robert Kaliňák minulý rok urobili veľkú chybu, keď politickým spôsobom hodnotili túto vec predtým, ako bola uzavretá, a to samo o sebe vzbudzuje pochybnosti," prízvukoval šéf SMK.
Zároveň vyslovil názor, že s Hedvigou hrá niekto neférovú hru. "Je mi jej veľmi ľúto. Táto dievčina sa nechcene dostala do veľmi ťažkej situácie," pripomenul. Csáky sa domnieva, že prevažná väčšina občanov SR slovenskej národnosti si možno podvedome chce vsugerovať, že táto aféra sa buď vôbec nestala, alebo sa nestala tak, ako to popisuje Hedviga M.
"Ja trošku chápem, že títo ľudia by chceli, aby naša spoločnosť a naša realita boli lepšie, ako v skutočnosti sú, a dúfajú, že sa to predsa len neudialo takýmto hrubým a neprijateľným spôsobom," vysvetlil. Nesúhlasí ani s názorom, že by išlo o slovensko-maďarský problém. "Pre mňa a SMK je to vec občana, ktorý sa dostal do ťažkej situácie a my očakávame od našich orgánov, aby plnili svoju ústavnú funkciu," zdôraznil.
Poznamenal, že by bol nešťastný, ak by táto dievčina akýmkoľvek spôsobom utrpela na tomto procese. "SMK urobí všetko pre to, aby celá situácia bola ukončená v intenciách právneho štátu," uzavrel.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 10:45