StoryEditor

Počítačovú gramotnosť košických poslancov preveria notebooky za 1,4 milióna Sk

21.07.2007, 12:13
Autor:
TASRTASR

Počítačovú gramotnosť poslancov košického mestského zastupiteľstva (MZ) preveria, ich prácu skvalitnia a papier ušetria notebooky, ktoré stáli mestskú pokladnicu 1,4 milióna korún.

"Prvýkrát ich použijú poslanci na najbližšom, augustovom rokovaní MZ," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Magistrátu mesta Košice (MMK) Jana Geročová. Jedným z dôvodov zavedenia notebookov bola zvyšujúca sa spotreba papiera a tlačiarenského tonera. "Materiály iba v elektronickej podobe by mali eliminovať, ak nie úplne odstrániť množstvo papiera, z ktorým poslanci manipulovali. To však preveria až jesenné zasadnutia," vyjadrila sa hovorkyňa.

Na základe internetovej výzvy sa do súťaže o nákup notebookov pre košických mestských poslancov prihlásilo 17 firiem. Tri ponuky vylúčili, keďže nespĺňali požadované podmienky. Víťazom sa nakoniec stala istá bratislavská firma so zastúpením v Košiciach.

Poslancov čaká ešte nevyhnutné zaškolenie. Zložitejší systém, vytvorené sieťové umiestnenia, zdieľané adresáre na vkladanie dokumentov a ďalšie možnosti používania im vysvetlia pracovníci oddelenia informatiky MMK.

Notebooky budú obsahovať najnovšie technológie bezpečného pripojenia a ochranu dokumentov. Aj preto by mali notebooky slúžiť iba na podpornú prácu na rokovaniach MZ a všade, kde je nevyhnutné použitie rokovacieho materiálu. Poslancom tak odpadáva vláčenie množstva papierov. Uvažuje sa aj o dotačnom príspevku na pripojenie k internetu, ktorý si poslanci pravdepodobne schvália na zasadnutí zastupiteľstva koncom augusta, dodala hovorkyňa.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 18:40