StoryEditor

Kolíková končí vo funkcii ministerky. Za ľudí netrvá na tom, aby Matovič odišiel z vlády úplne

23.03.2021, 11:47
Autor:
TASRTASRredred
Mária Kolíková je pripravená sa do vlády po rekonštrukcii vrátiť.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) podáva demisiu. 

"Z vlády odchádza ministerka Kolíková," uviedla na brífingu vicepremiérka Veronika Remišová s tým, že ide o Kolíkovej osobné rozhodnutie a nie rozhodnutie strany.

​Remišová sa s ním nestotožňuje. Šéfka Za ľudí zároveň pripustila svoju vlastnú demisiu. Strana naďalej trvá na zotrvaní v štvorkoalícii a na personálnej výmene premiéra Igora Matoviča. Netrvá však na tom, aby z vlády odišiel úplne.

"Keď uvidíme, že rokovania nikam nevedú, čo sa, dúfam, nestane, oznámim svoje rozhodnutie tak, ako to dnes oznamuje ministerka Kolíková," doplnila Remišová.

Je pripravená sa vrátiť

Šéfka Za ľudí hovorí, že z ich strany si už nevie predstaviť väčšiu snahu, aby vláda vydržala.

"Keby som ja podala demisiu, to znamená, že by sme odišli z vládnej koalície. Je to tak závažné rozhodnutie, že nejaký čas si môžeme nechať," odpovedá Remišová na otázku, prečo nepodáva demisiu aj ona.

Kolíková je pripravená sa na ministerstvo spravodlivosti vrátiť.

Šéfka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská doplnila, že strana mieni Kolíkovú podporovať za ministerku spravodlivosti, ak dôjde k rekonštrukcii vlády. Za ľudí naďalej dúfa v zachovanie štvorkoalície.

Požiadavky Matoviča

Kolíková podala demisiu po tom, ako premiér Igor Matovič (OĽANO) v nedeľu oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády.

Podmienkou bol odchod ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) z vlády, odstúpenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu (obaja Za ľudí) z funkcií, ako aj odchod šéfky zdravotníckeho výboru Jany Bittó Cigánikovej (SaS).

Sulík podal svoju demisiu dnes v Prezidentskom paláci.

01 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 02 - Modified: 2024-04-07 07:06:49 - Feat.: - Title: hn 03 - Modified: 2024-04-05 11:51:49 - Feat.: - Title: Kolíková poukázala na dôležitosť vypočúvania kandidátov na sudcu Ústavného súdu 04 - Modified: 2024-04-03 11:27:03 - Feat.: - Title: Strana Za ľudí podporila Korčoka. Pellegrini podľa Remišovej mohol porušiť ústavný zákon, žiada vysvetlenie 05 - Modified: 2024-04-02 13:42:45 - Feat.: - Title: Šutaj Eštok: Žiadna kampaň, len som prezentoval svoje názory. Je to donebavolajúce, reaguje Kolíková (duel)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:48