TASR/František Iván
StoryEditor

Saková reaguje na raziu u Zuriana: To, čo sa deje, je jakobínska doba. Dochádza k boju silových zložiek

21.05.2021, 11:47
Autor:
TASRTASR
Bývala ministerka vnútra Denisa Saková hovorí, že exšéfa NAKA Branislava Zuriana pozná ako čestného a mimoriadne schopného policajta.

Exministerka vnútra Denisa Saková (Hlas-SD) hovorí v súvislosti s obvineniami voči exšéfovi Národnej kriminálnej agentúry Branislavovi Zuranovi o jakobínskej dobe, boji silových zložiek a vybavovaniu si účtov.

Ambícia očistiť krajinu sa podľa nej vymkla spod kontroly.

​Podpredseda Národnej rady Gábor Grendel (OĽANO) zas hovorí o rozklade štátu a o akútnej potrebe postaviť Slovenskú republiku odznova.

Saková: Je to vybavovanie si účtov

"Dnešná razia u bývalého riaditeľa NAKA Branislava Zuriana, ktorý skončil vo svojej funkcii len pred šiestimi dňami, ma utvrdila v presvedčení, že to, čo sa na Slovensku deje, nie je žiadne očisťovanie krajiny, ale jakobínska doba, kde dochádza k boju silových zložiek a vybavovaniu si účtov navzájom," uviedla Saková na sociálnej sieti.

Všetci podľa nej vidia, že možno prvotná ambícia v očisťovaní krajiny sa vymkla spod kontroly a stíhaní sú ľudia, ktorí si zaslúžia za svoju celoživotnú prácu rešpekt a úctu krajiny.

Poznamenala, že Zuriana pozná ako čestného a mimoriadne schopného policajta, ktorý si v profesionálnom živote prešiel ťažkými úlohami, má skvelé výsledky a o jeho morálnej integrite nie je pochýb.

Grendel: Rozklad štátu neskončil

Grendel to vidí inak. Hovorí, že už pred parlamentnými voľbami v roku 2020 ukázala komunikácia podnikateľa Mariana Kočnera cez Threemu, v akom rozklade bol štát za vlády Smeru-SD.

"Dnes sa však ukazuje, že ten rozklad neskončil. Ak je obvinenie exšéfa NAKA odôvodnené, je to zlé, ak nie je, je to ešte horšie," uviedol na sociálnej sieti s tým, že z doteraz zverejnených informácií sa to nedá posúdiť, hoci "exministerka Saková to už dokázala".

Pripomenul, že do funkcie Zuriana menoval ešte bývalý policajný prezident Milan Lučanský a súčasný šéf Peter Kovařík si ho tam ponechal.

Rovnako pripomenul jeho nedávny odchod aj argumenty, ktorými to vysvetľoval. Aktuálny pokus polície o jeho zadržanie podľa Grendela naznačuje, prečo to cítil takto.

01 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 02 - Modified: 2024-04-16 17:30:00 - Feat.: - Title: Palivo budúcnosti: Viac energie vložíte, ako získate. No Slovensko má s ním aj tak veľké plány (Brífing HN) 03 - Modified: 2024-04-15 22:00:00 - Feat.: - Title: Štát sľúbil milióny, ľudia sa cítia oklamaní. Za Sulíka to bolo o rýchlych prstoch, so Sakovou systém zamrzol 04 - Modified: 2024-04-10 14:16:07 - Feat.: - Title: Saková rokovala o možnosti prepravy plynu z kaspického regiónu na Slovensko 05 - Modified: 2024-04-08 22:09:49 - Feat.: - Title: Štátna akciovka mala rekordný rok, prekonala poštu aj diaľničiarov. Saková je s vedením aj tak nespokojná
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 05:41