StoryEditor

Záhumenský verzus Simon. Kauzu dotácie už rieši súd

27.11.2007, 23:00

Spor medzi bývalým štátnym tajomníkom pôdohospodárstva Mariánom Záhumenským (Smer-SD) a exministrom tohto rezortu Zsoltom Simonom (SMK) už rieši súd. Záhumenský tvrdí, že Simon svojimi výrokmi poškodil jeho meno v kauze známej ako dotácie na tabak, po ktorej štátny tajomník odišiel zo svojej funkcie. Od exministra žiada na súde 5 miliónov korún a ospravedlnenie. Okresný súd v Rimavskej Sobote včera odročil súdny spor na 22. januára budúceho roka roka. "Pojednávanie bolo odročené za účelom doplnenia dôkazov," vyhlásila hovorkyňa súdu Silvia Rúfusová.
Celá kauza "tabak" prepukla po tom, čo vtedajší štátny tajomník Záhumenský prispel k zmene pravidiel pri čerpaní dotácií -- následne jeho rodinná firma Agrocontract mala dostať 4,4 milióna korún. V kauze však pochybenie viackrát odmietol.
Záhumenský sa pre HN včera k súdnemu sporu vyjadriť nechcel. Simon verí, že pravda vyjde najavo, no tvrdí, že nevidí pointu tohto súdneho sporu. "Zaujíma ma, či pán bývalý štátny tajomník bude rovnako principiálny k vyjadreniam pána premiéra, ako bol v mojom prípade," dodal Simon. Tvrdí, že premiér Robert Fico tiež -- rovnako ak on -- označil Záhumenského konanie za zlyhanie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 16:56