StoryEditor

Valentovič napadol televízie

07.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Rada pre vysielanie a retransmisiu začala podľa informácie ministerstva zdravotníctva správne konanie voči televíziám Markíza a JOJ.
Ministrove podozrenie
Ako ministerstvo včera informovalo na svojej internetovej stránke, minister zdravotníctva Ivan Valentovič podal rade minulý rok v septembri podnet pre podozrenie z porušenia zákona o vysielaní a retransmisii v bode, podľa ktorého je vysielateľ povinný zabezpečiť všestrannosť informácií a názorovú pluralitu v rámci vysielanej programovej služby.
Podnet sa týkal reklamnej kampane Zdravotníctvo v ohrození, ktorú financovalo Združenie zdravotných poisťovní SR. Televízie jednotlivé šoty vysielali v rámci reklamných blokov.
Už raz neuspeli
Proti kampani Zdravotníctvo v ohrození ministerstvo podalo podnet aj na Radu pre reklamu. Tá však rozhodla, že sťažnosť ministerstva nie je opodstatnená, keďže kampaň prezentovala názory Združenia zdravotných poisťovní, pri ktorých nie je možné skúmať pravdivosť.
Kampaň Združenia zdravotných poisťovní sa vymedzovala voči v tom čase pripravovaným zmenám v legislatíve upravujúcej zdravotné poistenie. Okrem televíznych, rozhlasových a printových inzerátov boli jej súčasťou aj verejné prezentácie v jednotlivých slovenských mestách.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
01. máj 2024 07:03