StoryEditor

Podľa Csákyho Zsolt Simon nemá v SMK dobré meno

04.11.2007, 16:08
Autor:
TASRTASR
Exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon nemá v SMK dobré meno. V dnešnej relácii televízie Markíza Na telo to povedal predseda Strany maďarskej koalície (SMK) Pál Csáky.

Podľa Csákyho je Simon, ktorý ho kritizoval kvôli podliehaniu vplyvu Miklósa Duraya, v prvom rade podnikateľ a do SMK išiel kvôli získaniu výhod. "Pán Duray má v SMK svoje presne určené miesto," dodal Csáky.

Predseda SMK zastáva názor, že strana bude dlhodobo presadzovať ospravedlnenie a symbolické odškodnenie za následky Benešových dekrétov. List, ktorý v súvislosti s v tom čase pripravovaným uznesením o nemennosti Benešových dekrétov poslal do Bruselu, bol podľa neho logickou reakciou na neadekvátnu iniciatívu Slovenskej národnej strany. "Je z toho teraz európska téma, ja to veľmi ľutujem," povedal. Csáky odsúdil aj akékoľvek zakladanie polovojenských jednotiek. "Asi je v Európe vírus," reagoval na vznik maďarskej, českej a rumunskej gardy. Na margo súkromnej návštevy maďarského prezidenta Lászlóa Sólyoma v Slovenskej republike Csáky poznamenal, že jeho záujem o menšiny je úplne normálny, "malí a zakomplexovaní ľudia z toho majú problém," povedal.

Csáky kriticky hodnotil aj diskusie s SDKÚ-DS a KDH o kandidátovi na prezidenta, kde najmä KDH podľa neho uprednostňuje stranícky pohľad. "SMK bude v tejto veci flexibilná," uzavrel.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 00:14