StoryEditor

Anketa HN: Aké sú vaše skúsenosti s médiami?

07.08.2007, 00:00

Marek Maďarič, minister kultúry, Smer-SD
- Väčšina slovenských médií dlhodobo a horlivo podporuje pravicovú politiku. Na tejto zjavnej politickej tendenčnosti nič nemení to, že občas boli kritické k niekoľkým jednotlivcom z bývalej vládnej garnitúry. Slovenskí novinári kladú maximálne nároky na odbornosť a morálku slovenských politikov, sami však majú problém s profesionalitou a morálkou, ak ich porovnáme s prácou vyspelých európskych médií.

Milan Urbáni, podpredseda ĽS-HZDS
- Médiá majú spoločnú vlastnosť - všetky sledujú spoločný cieľ. Ja rozdeľujem novinárov na dobrých, profesionálnych a pologramotných. Dobrý novinár by mal sledovať politiku chronologicky. Keď mi dnes dáte otázku ohľadne zdravotných poisťovní, mali by ste vedieť môj názor spred dvoch rokov. Veľmi málo novinárov vystupuje na takejto profesionálnej úrovni. Médiá uznávam, sú potrebné.

Anna Belousovová, prvá podpredsedníčka SNS
- Moje skúsenosti s médiami sú prevažne zlé. Na žiadneho politika ešte nebola organizovaná taká surová a štvavá kampaň niektorých médií ako na mňa pred niekoľkými rokmi. Zvlášť ľúto mi je, že po roku 1989 tu nevyrástla taká generácia novinárov, na ktorých by sme mohli byť pyšní, ktorí by boli naozaj nezávislí hľadači pravdy. Po určitých skúsenostiach už nebudem nikdy komunikovať s niektorými médiami. Rozlišujem aj jednotlivých novinárov.

Ivan Mikloš, podpredseda SDKÚ-DS
- Moje skúsenosti s médiami sú rôzne. Mám aj negatívne skúsenosti, ale v zásade je to tak ako vo všetkých oblastiach. Tak ako sú profesionálni a neprofesionálni novinári, tak sú aj rovnako politici, ekonómovia. V každej oblasti by sa to dalo nájsť. Myslím si však, že celkovo sa oblasť žurnalistiky za ponovembrové obdobie výrazne zlepšila.

Béla Bugár, podpredseda SMK
- Tak isto ako medzi poslancami, tak aj medzi novinármi máte aj korektných aj nekorektných ľudí. To, čo premiér hovorí o médiách, musím odmietnuť. Za osem rokov v koaličnej vláde som mal ťažké chvíle. Najmä v kauze dotácií ministra Zsolta Simona, keď som sa nemohol ani poriadne najesť, lebo okamžite ma zháňali novinári. Ale nemôžem povedať, že by robili štvavú kampaň na Simona alebo SMK.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 01:15