StoryEditor

Obžalovaný neprišiel, pomáhal policajtom

18.10.2007, 00:00
Autor:
TASRTASR
Senát Špeciálneho súdu v Pezinku pokračoval v pojednávaní o ekonomickej trestnej činnosti gangu kyselinárov. V utorok 16. októbra bolo pojednávanie prerušené, pretože jeden z obžalovaných sa nedostavil.

Chytal podozrivého
Neprítomný obžalovaný Milan V., ktorého stíhajú na slobode, včera pred senátom vysvetlil, prečo sa na pojednávaní nemohol zúčastniť. Obžalovaný cestou na pojednávanie chcel pomôcť príslušníkom Policajného zboru, ktorí sa snažili zadržať neurčeného podozrivého v podchode na Hodžovom námestí v Bratislave. Postavil sa mu do cesty, avšak utrpel pritom slabší otras mozgu. Milana V. ošetrili zdravotnícki pracovníci, predložil o tom aj lekárske potvrdenie.
Odpustia mu pokutu?
Keďže ho za neúčasť na pojednávaní potrestali poriadkovou pokutou 15-tisíc korún, senát zváži, či mu tento trest odpustí. V ekonomickej časti kriminality skupiny kyselinárov, ktorá sa zaoberala dovozom bezcenných softvérov a podvodným odpočtom daní, obvinili desiatky osôb. Štát mali pripraviť svojimi údajnými podvodmi o viac ako 120 miliónov korún. Kyselinári v rokoch 2000 a 2001 zavraždili najmenej troch ľudí.
Obete najskôr zastrelili, telá rozpustili v kyseline sírovej a vyliali do kanalizácie. S nápadom likvidovať obete v kyseline údajne prišiel práve boss skupiny kyselinárov František Miker.
Tresty pre kyselinárov
Rastislava Š. odsúdil Špeciálny súd v septembri za vraždu Mikera a 2,7-miliónovú lúpež. Za vraždu ho odsúdili na doživotný trest. Ďalší hlavný obvinený Peter L. dostal 12 rokov väzenia. V prípade Jozefa K. sudca Špeciálneho súdu rozhodol o neuložení trestu, pretože tohto člena gangu koncom minulého roku odsúdili na doživotný trest odňatia slobody za vraždu tzv. bielych koní v kauze kyselinári. Obvineného Martina K. predseda senátu uznal vinným z trestného činu vraždy, odsúdil ho na 12 rokov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 19:50