StoryEditor

Poslanci Smeru-SD opustili rokovanie o nedôvere Paškovi

26.11.2007, 14:08
Autor:
TASRTASR

oslanci Smeru-SD opustili rokovanie parlamentu o vyslovení nedôvery predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi. "Poslanecký klub Smeru-SD odchádza z rokovacej sály a nebude sa zúčastňovať na tejto opozičnej fraške, lebo nevidí žiaden dôvod na odvolávanie predsedu Národnej rady (NR SR) Pavla Pašku," vysvetlila poslankyňa Smeru-SD Renáta Zmajkovičová.
Strany Smer-SD a SNS sa predtým pokúsili zrušiť mimoriadnu schôdzu tým, že nepodporili schválenie jej programu. K tejto stratégii sa však z ĽS-HZDS pridali len poslanci Viliam Veteška a Tibor Mikuš, takže nebola úspešná a rokovanie sa začalo.
Predseda vlády Robert Fico vo svojom príhovore ocenil Paškov prínos v oblasti medziparlamentných vzťahov. "Vláda oceňuje spoluprácu s Národnou radou pod vedením Pavla Pašku. Nedopustil sa žiadneho konania, ktoré by bolo v rozpore s Ústavou SR. Dôvody, ktoré sú uvedené v návrhu na odvolanie, považuje vláda SR za neopodstatnené," uviedol.
Naopak, predstavitelia opozície tvrdo kritizovali, že čistopis novely zákona o sociálnom poistení, ktorý bol uverejnený na internetovej stránke NR SR 2. novembra, neobsahoval pozmeňujúci návrh Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), ktorý sa kontradiktórne vylučoval s iným schváleným pozmeňujúcim návrhom. "Snaha zmeniť schválené znenie zákona je precedens, aký tu nebol od vzniku Slovenskej republiky," povedal podpredseda KDH Daniel Lipšic.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. apríl 2024 12:41