TASR/J. Kotian
StoryEditor

SaS považuje Borguľu za problémového človeka, Vetrák hovorí o podozreniach

27.04.2022, 12:01
Autor:
TASRTASR
Milan Vetrák považuje obvinenie Borguľu za vážnu vec. Už v komunálnej politike bol podľa jeho slov známy tým, že bol zapojený do "rôznych biznisov, z ktorých, ako sa ukazuje, niektoré išli za hranu zákona".

Koaličná SaS považuje poslanca Národnej rady zo Sme rodina Martina Borguľu za problémového človeka. V súvislosti s jeho medializovaným obvinením pripomína zásadu "padni komu padni".

Poslanec za OĽANO Milan Vetrák pripomenul podozrenia o Borguľovi ešte z čias jeho pôsobenia v komunálnej politike.

​"Padni komu padni je zásada, ktorá má platiť aj v prípade koaličných poslancov. Čo sa týka konkrétne pána Borguľu, tak my sme sa už po voľbách vyjadrili, že tento človek je pre nás problémový. Veríme však, že vyšetrovatelia konajú nezávisle a na základe dôkazov," uviedol v stanovisku SaS hovorca Ondrej Šprlák.

Vetrák považuje obvinenie Borguľu za vážnu vec. Už v komunálnej politike bol podľa jeho slov známy tým, že bol zapojený do "rôznych biznisov, z ktorých, ako sa ukazuje, niektoré išli za hranu zákona". Vetrák nevie povedať, nakoľko sú obvinenia oprávnené, pripomenul prezumpciu neviny.

Ak by išlo o poslanca OĽANO a podozrenia z korupcie, nevedel by si Vetrák predstaviť jeho ďalšie fungovanie v klube a parlamente. Sme rodina by sa podľa Vetráka malo situáciou zaoberať. A to aj z pohľadu ďalšieho fungovania koalície, aby nemohla byť označovaná za korupčnú preto, že si nevie urobiť poriadok s poslancami podozrivými z korupcie.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) mal v rámci minulotýždňovej akcie Inferno - 8. kruh obviniť aj Borguľu. Polícia doplnila, že medzi obvinenými je aj poslanec Národnej rade.

Meno však nekonkretizovala. V rámci akcie obvinil vyšetrovateľ dokopy päť fyzických a jednu právnickú osobu. Akcia podľa polície súvisela s dokumentovaním korupčnej trestnej činnosti.

Sme rodina za Borguľom stojí. Poslanec hovorí, že v kauze figuruje ako poškodený a doteraz mu nebolo o jeho obvinení oficiálne nič doručené.

01 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 02 - Modified: 2024-04-11 11:52:34 - Feat.: - Title: IKEA má problém. Organizácia Greenpeace obvinila firmu z účasti na odlesňovaní rumunských pralesov 03 - Modified: 2024-04-05 21:04:57 - Feat.: - Title: NAKA pokročila v kauze únosu Vietnamca: Obvinila osem ľudí, je medzi nimi aj Ficov bývalý poradca 04 - Modified: 2024-04-05 10:56:31 - Feat.: - Title: Súd zamietol návrh na neodkladné opatrenie v prípade vyšetrovateľov NAKA, informuje rezort Šutaja Eštoka 05 - Modified: 2024-03-20 13:16:43 - Feat.: - Title: Minister vnútra by chcel reformu NAKA zrealizovať v najbližších mesiacoch
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 18:21